Με τη «σφραγίδα» του ΠΕΠ Ηπείρου, συμπληρώνονται οι υποδομές αποχέτευσης

Με τη «σφραγίδα» του ΠΕΠ Ηπείρου, συμπληρώνονται οι υποδομές αποχέτευσης

Ένα αποφασιστικό βήμα για την ολοκλήρωση των υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης στο Δήμο Ιωαννιτών, γίνεται με τη χρηματοδότηση του ΠΕΠ Ηπείρου και με την σημαντική δουλειά των τεχνικών υπηρεσιών της ΔΕΥΑΙ και της διοίκησής της.

Δύο έργα που συμπληρώνουν το μεγάλο έργο που φέρει τον τίτλο «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΛΥΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑΣ», και που με 19,5 εκατ. ευρώ έχει ενταχθεί στο ΕΠ –ΥΜΕΠΕΡΑΑ, έρχονται να χρηματοδοτηθούν από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014—2020».

 

Αποχέτευση…

Το ένα έργο συμπληρώνει την αποχέτευση, σε δίκτυο που είχε μείνει εκτός της μεγάλης χρηματοδότησης.

Με τίτλο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ Δ.Κ. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ & ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ» και προϋπολογισμό 6.850.000,00 ευρώ, το έργο αφορά την κατασκευή ολοκληρωμένων δικτύων συλλογής και μεταφοράς ακαθάρτων, στους οικισμούς Νεοχωρόπουλο και Σταυράκι. Τα ακάθαρτα θα μεταφέρονται στην υφιστάμενη ΕΕΛ Ιωαννίνων, η οποία θα επεκταθεί κατάλληλα για την κάλυψη των πρόσθετων αναγκών, από το μεγάλο έργο των 19,5 εκατ. Στους ως άνω οικισμούς, προβλέπονται νέα εσωτερικά δίκτυα ακαθάρτων ενώ τα υφιστάμενα έργα των δικτύων ακαθάρτων ενσωματώνονται στα νέα έργα.

Το συνολικό μήκος των προτεινόμενων εσωτερικών δικτύων και των βαρυτικών αγωγών μεταφοράς είναι 21,5 Km. Τέλος, στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνεται η κατασκευή 1.504 ιδιωτικών συνδέσεων.

 

…και όμβρια

Το δεύτερο έργο που εντάσσεται στο ΠΕΠ Ηπείρου, είναι επίσης πολύ σημαντικό για τη διαχείριση των ομβρίων υδάτων.

Το έργο περιλαμβάνει τις εργασίες κατασκευής αγωγών ομβρίων σε διάφορες περιοχές της πόλης.

Ειδικότερα προβλέπεται:

  • η κατασκευή των υπολειπομένων δικτύων ομβρίων στη Λούτσα, στην οδό Μακρυγιάννη (και σε κάθετα αυτής) και στους Αμπελόκηπους
  • η κατασκευή πρωτεύοντος και δευτερεύοντος δικτύου ομβρίων στην περιοχή του Κάτω Νεοχωρόπουλου και συγκεκριμένα μεταξύ της υφιστάμενης λαγκάτσας, της οδού Σταύρου Νιάρχου και της οδού Ευζώνων καθώς και στην Τοπική Κοινότητα Μπάφρας.
  • η κατασκευή αγωγών αποχέτευσης ομβρίων σε διάφορες οδούς της πόλης, που στερούνται αποχέτευσης ομβρίων.

Με τις εν λόγω εντάξεις, η ΔΕΥΑΙ γλιτώνει τη συμμετοχή με δικούς της πόρους, σε χρηματοδοτικά εργαλεία που προβλέπουν κάτι τέτοιο.

Show Buttons
Hide Buttons