Μια έντονη ημέρα για τη ΝΔ της Ηπείρου – Οι απαντήσεις Ριζόπουλου στη συνέντευξη Καχριμάνη

Μια έντονη ημέρα για τη ΝΔ της Ηπείρου – Οι απαντήσεις Ριζόπουλου στη συνέντευξη Καχριμάνη

Στο τέλος μιας εντυπωσιακής ημέρας από άποψη πολιτικών εξελίξεων, για την «εκλογική μάχη» της Περιφέρειας Ηπείρου, τον ερχόμενο Μάιο, είχαμε την τοποθέτηση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Σπύρου Ριζόπουλου, στα όσα δήλωσε το μεσημέρι της Τετάρτης, στην διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης.

Λίγο πριν το Σπύρο Ριζόπουλου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΒΗΜΑ Τηλεόραση, ο αρχισυντάκτης του «ΒΗΜΑΤΟΣ» Άρης Ραβανός που καλύπτει για χρόνια, για λογαριασμό της μεγάλης εφημερίδας των Αθηνών το ρεπορτάζ της ΝΔ, έκανε το σχόλιο ότι η ΝΔ έχει να αντιμετωπίσει σήμερα ένα σοβαρό «πονοκέφαλο», γιατί κανείς στην Πειραιώς δεν ανέμενε ότι ο επικοινωνιολόγος από τα Γιάννενα θα έφτανε μέχρι την ανακοίνωση της υποψηφιότητας… Ανάλογα με τις κινήσεις των δυο μονομάχων, τους επόμενους μήνες, δεν αποκλείουν καμία πιθανή εξέλιξη στο δρόμο προς τις εκλογές, ο έμπειρος δημοσιογράφος από την Άρτα… Ακόμα και την απόσυρση από την προεκλογική κούρσα του νυν Περιφερειάρχη, αν η ΝΔ εκτιμήσει πως τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά σε αυτόν και στην περίπτωση αυτή, θα προταθούν σενάρια άλλης αξιοποίησής του, όπως για παράδειγμα μια θέση σε μελλοντικό κυβερνητικό σχήμα της ΝΔ…

Σημαντικό τέλος ήταν το σχόλιο του δημοσιογράφου για τα επιχειρήματα των δύο πλευρών στην υπόθεση της παραπομπής στο Πειθαρχικό των 10 μελών της γραμματείας Ριζόπουλου. Οι 10 υποστηρίζουν πως ακολούθησαν τις διακηρύξεις Μητσοτάκη αναφορικά με την ακομμάτιστη Τοπική Αυτοδιοίκηση (εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ). Ο Άρης Ραβανός υποστήριξε πως ο πρόεδρος της ΝΔ ξεχωρίζει τις δημοτικές εκλογές από τις περιφερειακές εκλογές και μιλώντας για ανεξάρτητη από κόμματα αυτοδιοίκηση, εννοούσε μόνο τις πρώτες.

 

Ο Σπ. Ριζόπουλος απειλεί με αγωγές…

Σε ό,τι αφορά τώρα, τον Σπύρο Ριζόπουλο, αυτό που διατυπώθηκε με ένταση από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη είναι πως δεν θα δεχτεί στο εξής καμία αμφισβήτηση, off the record ή on camera… της νομιμότητας των επαγγελματικών του δραστηριοτήτων. Ο κ. Καχριμάνης υπαινίχθηκε πράγματα για τον επικοινωνιολόγο, επικαλούμενος παλιότερα δημοσιεύματα που τον περιέγραφαν ως εμπλεκόμενο στα Panama papers… Ο κ. Ριζόπουλος προειδοποίησε τον κ. Καχριμάνη με μια αγωγή «από την Αθήνα ως τον Παναμά…», αν υπαινιχθεί ξανά στο μέλλον κάτι αντίστοιχο με ό,τι έγινε την Τετάρτη.

Τη σκανδαλολογία δεν την υιοθέτησε ποτέ, απάντησε ερωτηθείς ο κ. Ριζόπουλος στο σχετικό ερώτημα για υποθέσεις που «έπαιξαν» τους προηγούμενους μήνες, με πρωταγωνιστές πρόσωπα συγγενικά του κ. Καχριμάνη και τα οποία ο τελευταίος αποδίδει στον αντίπαλό του.
Για τη ΝΔ, ο κ. Ριζόπουλος έκανε σαφές πως δεν τον ενδιαφέρουν οι αποφάσεις των κομματικών οργάνων, ως τη στιγμή που θα θίξουν στελέχη του. Αν αυτό γίνει τώρα, με την παραπομπή των «10» στην Επιτροπή Δεοντολογίας, δεσμεύτηκε πως δεν θα αναγκάσει κανέναν να μείνει στην περιφερειακή παράταξη με το ζόρι… Ένα δίδαγμα που επικαλέστηκε από την πολυετή εμπειρία του στο χώρο της επικοινωνίας και της πολιτικής, ήταν πως «όποιος δε μπορεί να αντέξει την ψυχολογική πίεση μιας πολιτικής πρόκλησης, είναι βέβαιο πως δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στην αποστολή του, αν ποτέ εκλεγεί…».

Ο χαρακτηρισμός που απέδωσε στην εκλογική του απόπειρα ήταν «υπεριδεολογική» – αντί του συνήθους, «υπερκομματικός»… Κι εκεί αρνήθηκε πως τα 10 «γαλάζια» μέλη της παράταξης του καπηλεύτηκαν την κομματική ιδιότητα, όπως τους κατηγορεί ο γραμματέας της ΝΔ.
Σε αντίθεση με τον ίδιο, κατηγόρησε πως είναι ο Αλέκος Καχριμάνης αυτό που εδώ και μήνες, εναγώνια ικετεύει για την κομματική στήριξη από την Πειραιώς. Τον κατηγόρησε επίσης, πως αποδείχτηκε αγνώμων απέναντι σε ορισμένα στελέχη που σήμερα πλαισιώνουν την προσπάθεια Ριζόπουλου και σε προηγούμενες εκλογές, συντάχθηκαν με τον Καχριμάνη ή κυνήγησαν ψήφους γι’ αυτόν…

Τα επόμενα βήματα του στρατηγικού σχεδιασμού του, είναι άνοιγμα γραφείων στο κέντρο της πόλης, ανακοίνωση του ονόματος της παράταξης και της υποψηφιότητας και δημοσιοποίηση μερικών δεκάδων υπογραφών, ανθρώπων που στηρίζουν την υποψηφιότητα Ριζόπουλου.

 

Συνεδρίαση της διευρυμένης ΝΟΔΕ Ιωαννίνων

Στο κλείσιμο της ημέρας, είχαμε μια ακόμα κομματική δραστηριότητα, τη συνεδρίαση της διευρυμένης ΝΟΔΕ Ιωαννίνων κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου Θ. Τζαρούχη. Απουσία της Μ. Καλιαμούρη, δεν υπήρξαν φωνές επικριτικές για τους χειρισμούς του κόμματος κεντρικά και τοπικά, σε ό,τι αφορά τον πειθαρχικό έλεγχο των «4» – τόσα είναι τα μέλη της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων από τους 10 που παραπέμπονται.

Ούτως ή άλλως, και πριν τη συνεδρίαση που είχε προγραμματιστεί από το περασμένο Σάββατο, μετά τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις, ήταν σαφές πως ό,τι θα γίνει από δω και στο εξής, εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της τοπικής οργάνωσης.

Show Buttons
Hide Buttons