Μια ακόμα επιστολή για τα δάνεια της εποχής της γρίπης των πτηνών

Μια ακόμα επιστολή για τα δάνεια της εποχής της γρίπης των πτηνών

Μια ακόμα προσπάθεια για να ρυθμιστούν με κάποιο τρόπο τα δάνεια με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, που έλαβαν την εποχή της κρίσης των πτηνών το 2006 πτηνοτροφικές επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη χώρα, κάνει η Πανελλήνια Ένωση Οργανώσεων Πτηνοτρόφων Παραγωγών (ΠΕΟΠΠ) με επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με την ΠΕΟΠΠ, τα εν λόγω δάνεια χορηγήθηκαν το 2006 για την αντιμετώπιση της γρίπης των πτηνών και «την κάλυψη της τεράστιας ζημίας η οποία προκλήθηκε στον κλάδο από άστοχες ενέργειες της τότε πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (Υπουργός Μπαλτάκος) και η οποία δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει αποκατασταθεί», όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

«Το χρονικό διάστημα το οποίο μεσολάβησε από την λήξη των παραπάνω δανείων μέχρι σήμερα, παρ’ ότι υπήρχε η διαβεβαίωση από τις εκάστοτε κυβερνήσεις ότι θα διαγραφούν οι καταλογισθέντες τόκοι με παράλληλη γενναία ρύθμιση των αρχικών χορηγηθέντων ποσών, δυστυχώς οι υποσχέσεις παρέμειναν υποσχέσεις, με αποτέλεσμα για μια ακόμη φορά να ξεκινά μια σωρεία ειδοποιήσεων είτε τηλεφωνικών επαφών από τις τράπεζες ή μέσω δικηγόρων στους οποίους έχουν αναθέσει την είσπραξη σε δανειολήπτες παραγωγούς, για εκβιαστική εξόφληση σε χρόνο εξπρές των ληξιπρόθεσμων δανείων, καθώς και για βεβαίωση των οφειλών στις Δ.Ο.Υ. προκειμένου να ξεκινήσει το μέτρο των κατασχέσεων», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων η Ένωση.

«Γι’ αυτό σας καλούμε να ενεργήσετε άμεσα ώστε να σταματήσει ο ωμός εκβιασμός ο οποίος γίνεται εις βάρος των παραγωγών. Παράλληλα να γίνει οριστική διευθέτηση του προβλήματος με νομοθετική ρύθμιση από την πλευρά των συναρμόδιων Υπουργείων η οποία θα δώσει ανάσα στους χιλιάδες κτηνοπτηνοτρόφους που δίνουν αγώνα επιβίωσης μετά την φορολογική και ασφαλιστική αφαίμαξη την οποία υπέστησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια την οποία και εσείς ο ίδιος αναγνωρίσατε» καταλήγει η επιστολή της ΠΕΟΠΠ προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Show Buttons
Hide Buttons