Μια ακόμα παράσταση διαμαρτυρίας από τις σχολικές καθαρίστριες

Μια ακόμα παράσταση διαμαρτυρίας από τις σχολικές καθαρίστριες

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμο Ιωαννιτών πραγματοποίησαν την Τρίτη 27 Οκτωβρίου σχολικές καθαρίστριες απαιτώντας μαζικές προσλήψεις, μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου, ατομικά μέσα προστασίας, περιοδικά τεστ στα σχολεία κ.α.

Την κινητοποίηση στήριξαν το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων με επικεφαλής το μέλος της διοίκησης, Χριστίνα Τουλκιαρίδου και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων με επικεφαλής την πρόεδρο του σωματείου, Τίνα Ζέκα. Επίσης παρευρέθηκε η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Ολυ Τσουμάνη, όπου σε παρέμβαση της για το ζήτημα της υγιεινής στα σχολεία δεσμεύτηκε να θέσει τα αιτήματα των σχολικών καθαριστριών στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο στις 29 Οκτωβρίου.

Το βασικό αίτημα που κυριάρχησε ήταν «θέλουμε υγεία για όλους στα σχολεία – κάντε γενναίες προσλήψεις καθαριστριών στα σχολεία».

Στα πλαίσια της κινητοποίησης η επιτροπή αγώνα σχολικών καθαριστριών πραγματοποίησε συνάντηση έξω από το Δημαρχείο με τον αντιδήμαρχο Παιδείας, Γιάννη Αιβατίδη.

Η επιτροπή αγώνα ανάδειξε τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν ενάμιση μήνα μετά το ξεκίνημα των σχολείων και τα αιτήματα που έχουν υποβάλει οι σχολικές καθαρίστριες από το Μάιο μήνα προς τη Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων, έτσι ώστε μπροστά στο δεύτερο κύμα πανδημίας τα σχολεία των Ιωαννίνων να ήταν πανέτοιμα να στηρίξουν την υγεία των καθαριστριών, των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους.

Show Buttons
Hide Buttons