Μια διαφορετική εθνική επέτειος

Μια διαφορετική εθνική επέτειος

Μια εντελώς διαφορετική εθνική επέτειος ξημέρωσε σήμερα. Χωρίς παρελάσεις στα κέντρα των πόλεων, χωρίς δηλώσεις επισήμων, χωρίς παιδάκια με πλαστικές ελληνικές σημαίες στους δρόμους. 

Μια εθνική επέτειος που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη των γενιών που τη βίωσαν…

Χωρίς τον κορωνοϊό, ίσως σήμερα να τονίζαμε τα ηρωικά χαρακτηριστικά της φυλής μας και να είχαμε το βλέμμα στραμμένο στον Έβρο, στον αγώνα του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας να κρατήσουν κλειστά τα σύνορα, απέναντι στον δικτάτορα γείτονα. Ωστόσο, ο… προ των πυλών εχθρός είναι ο COVID19 και μαζί με πολλά άλλα πράγματα αυτές τις μέρες, ας θυσιάσουμε και μια παρέλαση, προκειμένου να βγούμε νικητές από τον πρωτόγνωρο πόλεμο. 

 

Δήλωση της Μ. Κεφάλα

Σε δήλωσή της για την ημέρα, η βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ τονίζει τα εξής:

«Η 25η Μαρτίου, η ημέρα που ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου συναντά την εθνική παλιγγενεσία, φέτος θα γιορταστεί, στις ψυχές μας, υπό πρωτόγνωρες καταστάσεις. 

Η διπλή αυτή μεγάλη εθνική γιορτή βρίσκει την πατρίδα μας, εν μέσω μιας πρωτόγνωρης, σκληρής, ιστορικής μάχης με έναν αόρατο εχθρό που απειλεί τη δημόσια υγεία στην Ελλάδα, την Ευρώπη αλλά και ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Ο φετινός εορτασμός βρίσκει τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας να υψώνουν το εθνικό ανάστημά μας στα ελληνοτουρκικά σύνορα, χερσαία και θαλάσσια, έχοντας ψηλά τη γαλανόλευκη σημαία μας και το εθνικό καθήκον και στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι.

Ο φετινός εορτασμός μας βρίσκει, ωστόσο, πιο ενωμένους και πιο αποφασισμένους από ποτέ. 

Με τη δύναμη του «εμείς» και πυξίδα την πίστη μας, να προασπίσουμε το υπέρτατο αγαθό της υγείας,  ώστε του χρόνου τέτοια μέρα όλοι μας να γιορτάσουμε όπως αξίζει τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821«.

Show Buttons
Hide Buttons