Μια δύσκολη μέρα πέρασε, ένα δύσκολο βράδυ έρχεται…

Μια δύσκολη μέρα πέρασε, ένα δύσκολο βράδυ έρχεται…

Μια δύσκολη βραδιά περιμένει τον μηχανισμό της Πολιτικής Προστασίας στην Ήπειρο, και συγκεκριμένα όσον αφορά τους Δήμους του Νομού Ιωαννίνων και των ορεινών της Άρτας.

Οι χιονοπτώσεις στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων μπορεί να σταμάτησαν από το πρωί της Τετάρτης, δεν σταμάτησαν κι ούτε προβλέπεται να σταματήσουν ως και αύριο τουλάχιστον, για τις περιοχές σε υψόμετρο από 700 μέτρα και πάνω. Έτσι το πυκνό χιόνι που πέφτει από χθες και καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, θα συνεχιστεί σύμφωνα με τον Άρη Μπαρτζώκα, καθηγητή μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τις προαναφερθείσες περιοχές και την Πέμπτη.

Ανά περιοχές το χιόνι ξεπερνά τους 70 πόντους, και αυτό ισχύει για τα πολύ ορεινά… του Δήμου Κόνιτσας, του Δήμου Ζαγορίου καθώς και για την Μηλιά Μετσόβου.

Στόχος των αντίστοιχων Δήμων, είναι όπως τόνισαν μιλώντας στη ΒΗΜΑ Τηλεόραση το βράδυ της Τετάρτης, οι Δήμαρχοι Ανδρέας Παπασπύρου, Βασίλης Σπύρου και Κώστας Τζαφέας αντίστοιχα, να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο, δίνοντας πρόσβαση σε όλα τα χωριά και αυτό στο μέγιστο βαθμό επιτυγχάνεται με πολύ μεγάλη προσπάθεια.

Πρόσβαση δίνεται και στις κτηνοτροφικές μονάδες αυτών των περιοχών και όπου ζητείται βοήθεια, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα σε κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

 

Η ΔΕΗ

Τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση ξεκίνησαν το απόγευμα της Τετάρτης. Από το Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, μεγάλες περιοχές όπως των Καρδαμιτσίων, έχουν μείνει για ώρες χωρίς ρεύμα, ενώ χρειάστηκε να επέμβει η ΔΕΗ στο βουνό των Λιγκιάδων, προκειμένου να αποκατασταθεί το τηλεοπτικό σήμα της DIGEA που χάθηκε για περίπου 1,5 ώρα, από τους τηλεοπτικούς δέκτες των Γιαννιωτών.

Μεγάλες και πολύωρες διακοπές ρεύματος ταλαιπωρούν πολλά χωριά του Ζαγορίου και του Μετσόβου.

Show Buttons
Hide Buttons