Μια μη ένταξη έργου στο ΕΣΠΑ και μια διαδικασία σε εξέλιξη

Μια μη ένταξη έργου στο ΕΣΠΑ και μια διαδικασία σε εξέλιξη

Αποφεύγει να σχολιάσει «στη φάση αυτή»… όπως λέει, η δημοτική αρχή, την απόφαση της Διαχειριστικής Αρχής του ΠΕΠ Ηπείρου για την απόρριψη της ένταξης στο ΕΣΠΑ της κατασκευής των κόμβων (Ε.Ο. Ιωαννίνων – Αντιρρίου, οδού Ιωαννίνων και Συνδετήριας Περιφερειακής οδού πόλης, Λεωφόρου Γράμμου και οδού Ίωνος Δραγούμη, Λεωφόρου Γράμμου – Λεωφόρου Κωνσταντινουπόλεως – οδού Καλπακίου, Λεωφόρου Παπανδρέου – Κουντουριώτου – Πατριάρχου Ευαγγελίδη) που κατήγγειλε μετά την ανάρτηση στο Διαύγεια της σχετικής απόφασης, η παράταξη «Ιωάννινα_2023» (εδώ). 

Η απόφαση προφανώς δεν αμφισβητείται, έστω και αν οι λόγοι της απόρριψης είναι τυπικοί, όπως αναφέρει στην απάντησή της η δημοτική αρχή. Επιτίθεται με την ευκαιρία στην παράταξη Καλογιάννη, τονίζοντας πως «Είναι από τις ελάχιστες φορές όπου μία δημοτική παράταξη της αντιπολίτευσης επιχαίρει επειδή απορρίφθηκε η ένταξη ενός σημαντικού έργου για την περιοχή».

Η δημοτική αρχή στη συνέχεια τονίζει: «Η Τατιάνα Καλογιάννη συνεχίζει την προσφιλή τακτική με την οποία εγκαινίασε την αντιπολιτευτική της πορεία και καταλογίζει ανεπάρκεια και προχειρότητα στη Δημοτική Αρχή… Η κ. Καλογιάννη ως τεχνοκράτισσα διαπίστωσε ουσιώδεις ελλείψεις στους φακέλους όταν μάλιστα αυτές περιγράφονται λεπτομερώς στην απόφαση της Διαχειριστικής και είναι ολοφάνερο ότι οι λόγοι είναι εντελώς τυπικοί».

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να διεκδικήσει την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου με την εκ νέου υποβολή του για ένταξη. 

Όσο για τον δακτύλιο της πόλης, η δημοτική αρχή απαντά πως αναμένεται από την δικαιοσύνη ο καθορισμός τιμής μονάδας, διαδικασία απαραίτητη για να ακολουθήσει η δημοπράτηση του έργου, κάτι που δεν μπορεί να μη γνωρίζει η κ. Καλογιάννη.

Η απάντηση καταλήγει: «(Η δημοτική αρχή) Δεν θα σχολιάσει ούτε τις νουθεσίες της κ. Καλογιάννη η οποία μέχρι το 2023 φαίνεται ότι έχει τεθεί επικεφαλής της «Ηνωμένης Αντιπολίτευσης»».

Show Buttons
Hide Buttons