Μια μουντή εθνική επέτειος, με πρόβα lockdown

Μια μουντή εθνική επέτειος, με πρόβα lockdown

Μια επέτειος μουντή, χωρίς εμβατήρια και παρελάσεις, χωρίς τις καθιερωμένες εκδηλώσεις για την απότιση φόρου τιμής στους ήρωες προγόνους μας που πολέμησαν και πέθαναν για την ελευθερία μας…

Μετά την 25η Μαρτίου και η 28η Οκτωβρίου του μαρτυρικού έτους 2020 γιορτάζεται ανά την επικράτεια με μάσκες, αποστάσεις και αυστηρά υγειονομικά μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού. 

Στα Γιάννενα, το πρωί της Τετάρτης τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου και με αυστηρά καθορισμένο αριθμό επισήμων, έγινε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Μπιζανομάχων, από τις τοπικές αρχές και τους εκπροσώπους κυβέρνησης, αντιπολίτευσης και φορέων όπως το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Για τα Γιάννενα ειδικά, αυτή η εθνική επέτειος γιορτάζεται και υπό τη βαριά σκιά της επιβολής του κλεισίματος της τοπικής οικονομίας και ως εκ τούτου, ήταν αναμενόμενο πως οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη και του Δημάρχου Ιωαννίνων θα αφορούσαν και τη χθεσινή απόφαση για την επιβολή του lockdown. Οι περιορισμοί του επιπέδου 4 θα αρχίσουν να ισχύουν από τα ξημερώματα (06:00) της Πέμπτης.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης επαναλαμβάνοντας όσα είπε και χθες, απέδωσε την απόφαση της Πολιτικής Προστασίας στο πρόβλημα μετάδοσης της νόσου μεταξύ των μεταναστών που εργάζονται στις δύο μεγάλες βιομηχανίες που αντιμετωπίζουν την υγειονομική κρίση (ΠΙΝΔΟΣ και ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ) και υποστήριξε πως η Περιφέρεια κάνει με τις ιχνηλατήσεις, κάθε προσπάθεια για να σκαναριστεί η έκταση της πανδημίας και να προληφθούν περαιτέρω μολύνσεις.

Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ από τη μεριά του, εκτίμησε πως αν είχαμε εφαρμόσει καλύτερα τα μέτρα ίσως και να μπορούσαμε να αποφύγουμε το lockdown.

Τέλος, η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε από την κυβέρνηση στήριξη στις επιχειρήσεις που θα κλείσουν για τις επόμενες δύο εβδομάδες και επέμεινε στην ανάγκη ενίσχυσης των υγειονομικών υποδομών της περιοχής. 

 

Show Buttons
Hide Buttons