Μια οφειλόμενη απάντηση (αποκατάσταση της αλήθειας) σε έναν πρώην Δήμαρχο

Μια οφειλόμενη απάντηση (αποκατάσταση της αλήθειας) σε έναν πρώην Δήμαρχο

Μεγάλη πρόκληση να είσαι εν δυνάμει υποψήφιος σε εκλογές, να έχεις μπροστά σου έτοιμο κοινό και κανέναν να αμφισβητήσει όσα λες, αφού ο μόνος που θα μπορούσε, έχει φύγει από τη ζωή. Ουσιαστικά, μπορείς να πεις ό,τι θες.

Έτσι φαίνεται να έγινε τις προάλλες στην κοπή πίτας του Κουτσελιού, όπου πρώην Δήμαρχος του πρώην Δήμου Παμβώτιδος, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι συνέβαλε κι εκείνος στο να γίνει το παλαιό δημοτικό σχολείο Κουτσελιού, ο χώρος που είναι σήμερα. Παρέλειψε όμως δυο μικρές λεπτομέρειες. Πρώτον δεν είπε ότι επί Δημαρχίας Γεωργίου Κρανά, χαρακτηρίστηκε το σχολείο διατηρητέο και εγκρίθηκαν οι σχετικές πιστώσεις. Και δεύτερον, παρέλειψε να αναφέρει ότι επί δικής του Δημαρχίας αυτές οι πιστώσεις μεταφέρθηκαν αλλού!

Δε λέω ότι έγινε σκόπιμα όλο αυτό. Μπορεί απλά να μπερδεύτηκε ή να ξέχασε! Άνθρωποι είμαστε!

Όπως και να ‘χει, με αφορμή αυτό, εγώ είπα να φρεσκάρω τη μνήμη μας και να το ψάξω λίγο, τιμώντας ίσως και τη μνήμη του αείμνηστου πρώην Δημάρχου Γιώργου Κρανά, που δεν είναι πια μαζί μας, για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, όπως όμορφα συνήθιζε να κάνει.

Έτσι βρήκα το αρχικό έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου (αρ.πρωτ.29807/09-07-2013) το οποίο, ακολουθώντας την απόφαση του Υπ. Πολιτισμού (ΦΕΚ 19/11-10-2004), χαρακτηρίζει το παλαιό σχολείο διατηρητέο μνημείο, ενώ στο βιβλίο που έγραψε ο Γιώργος Κρανάς, διαβάζουμε και τη συνέχεια της ιστορίας:

…ΚΟΥΤΣΕΛΙΟ και ΓΟΡΙΤΣΑ: Αποφασίσαμε την ίδρυση νέου Δημοτικού Σχολείου στο Κουτσελιό και για την αναζωογόνηση του κέντρου και της πλατείας, χαρακτηρίσαμε ως διατηρητέο μνημείο το παλιό Δημοτικό Σχολείο, ώστε να γίνει ένας χώρος πολλαπλών χρήσεων (αίθουσες πολιτιστικές, αίθουσες δημιουργίας εκθέσεων ιστορικών παραδοσιακών λαϊκών στοιχείων κ.λπ. του χωριού) και για τη δημιουργία του εγγράψαμε πίστωση στο πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ 90.000 ευρώ. Η πίστωση έκαμε φτερά από το συντοπίτη μετέπειτα Δήμαρχο και μεταφέρθηκε στην Καστρίτσα

Την επόμενη φορά λοιπόν, που θα θέλει ο οποιοσδήποτε να μιλήσει για έργα τρίτων, ας το σκεφτεί δυο φορές. Ας δώσει τις ορθές αναφορές και ας μη βιαστεί να αλλοιώσει την ιστορία. Γιατί είναι βαριά και δεν ξέρεις καμιά φορά… μπορεί να σου πέσει στο κεφάλι.

Πένυ Κρανά

 

Show Buttons
Hide Buttons