Μια πολυμήχανη κυβέρνηση

Μια πολυμήχανη κυβέρνηση

Α. Από τον Σεπτέμβριο του 2019 για τους μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου τα μαθήματα θα ξεκινούν από τις 9 και όχι από τις 8:30.

Β. Τα δε μαθήματα θα ολοκληρώνονται το μεσημέρι, 45 λεπτά το μεσημέρι, 45 λεπτά αργότερα.

Γ. Για τους εκπαιδευτικούς δεν θα υπάρξει πρόσθετη εργασία στο ωράριό τους.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, σε συνέντευξη στην κρατική τηλεόραση και διατύπωσε την εκτίμηση ότι: “Οι μαθητές δυο πράγματα θέλουν: Περισσότερα διαλείμματα και να αρχίζουν πιο αργά το πρωί τα μαθήματα”.

Για τα ιδιωτικά σχολεία όπου πολλοί μαθητές ξεκινούν στις 6 το πρωί για να πάνε στο σχολείο τους ο Υπουργός δήλωσε πως “είναι ένα άλλο πρόβλημα που δεν θέλω να θίξω” (πηγή www.essos.gr).

Η κυβέρνηση της ήσσονος προσπάθειας ξαναχτυπά! Με το χειρότερο δυνατό τρόπο, στο πιο ευαίσθητο πεδίο κυβερνητικής πολιτικής, στον πιο κρίσιμο τομέα παραγωγής κυβερνητικού έργου. Την παιδεία. Χωρίς σχέδιο, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς διαβούλευση. Αυτά είναι ψιλά γράμματα για έναν Υπουργό που μιλά κάθε πρωί με τον καθρέφτη του και ίσως… με τον Θεό!

Από την αρχή, η ΠΦΑ (Πρώτη Φορά Αριστερά) αντιμετώπισε την παιδεία ως το πεδίο εξάντλησης όλων των ιδεοληπτικών της εμμονών: από την αριστεία που είναι ρετσινιά του δήθεν φιλόσοφου Υπουργού Μπαλτά, ο οποίος έκανε απίθανο δίδυμο με τον «ποιητή του… αιδοίου» Κουράκη, μέχρι το άσυλο, την ενιαιοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης και τις εισαγωγικές εξετάσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που θα καταργούσε, προκειμένου οι λυκειόπαιδες να χαίρονται τη ζωή τους, πίνοντας ποτά και φραπέδες, χωρίς το άγχος του να περάσουν στο Πανεπιστήμιο…

Τώρα, ο ανεκδιήγητος Πολίτης Υπουργός Παιδείας που κάνει τον Φίλη να μοιάζει μπροστά του ως… ο Παπανούτσος του ΣΥΡΙΖΑ… ακούει τα παιδιά για να διαμορφώσει το ωράριο προσέλευσης των μαθητών στα σχολεία! Βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ στους ανήλικους μαθητές τους αυριανούς ψηφοφόρους του και στην επόμενη απόφασή του, θα βάλλει περισσότερες ώρες γυμναστικής στο ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα αφαιρέσει τα δύσκολα και τα βαρετά μαθήματα, θα καταργήσει το κουδούνι, αφήνοντας τους μαθητές να μπαίνουν στην τάξη όποτε τελειώνουν το τσιγάρο τους ή το παιχνίδι… γιατί «οι μαθητές αυτά τα πράγματα θέλουν…».

Είναι πραγματικά ασύλληπτο το τι μπορεί να κατεβάσει η γκλάβα τους για να ικανοποιήσουν τις εμμονές τους και για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα και της παιδείας που θα ξαναγίνουν ορατά σε λίγες μέρες, με το άνοιγμα των σχολείων. 

Παναγιώτης Μπούρχας

Show Buttons
Hide Buttons