Μιλάει και ο ΣΥΡΙΖΑ για το Ιωάννινα-Κακαβιά…

Μιλάει και ο ΣΥΡΙΖΑ για το Ιωάννινα-Κακαβιά…

Με την ευχέρεια που δίνει η ευκολία της αντιπολίτευσης η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και εκείνη του Υπουργείου Ανάπτυξης πως φταίνε για την αλλαγή στις μελέτες του οδικού άξονα της Ιόνιας από Γιάννενα ως Κακαβιά.

Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για το γεγονός ότι επί 5 χρόνια δεν έγινε απολύτως τίποτα στη δρομολόγηση του έργου, ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ κάνει πως δεν ξέρει τίποτα και καταγγέλλει τη σημερινή κυβέρνηση πως υποβιβάζει το δρόμο σε επαρχιακό! «Και όλα αυτά δρομολογήθηκαν αφού οι μελέτες της επέκτασης έχουν ήδη πληρωθεί» σημειώνει η ανακοίνωση. «Κάτι που σημαίνει πως η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών επιλέγει να πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων ώριμες μελέτες αλλά και τα χρήματα που δαπανήθηκαν για αυτές».

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία προειδοποιεί πως θα λάβει τις πρωτοβουλίες εκείνες για την ματαίωση αυτών των σχεδιασμών και καλεί όλους τους φορείς της Ηπείρου και τους πολίτες για συντονισμό των δράσεων, προς την κατεύθυνση υλοποίησης του έργου ως την φυσική συνέχεια της Ιόνιας Οδού.

«Η επέκταση εφόσον κατασκευαστεί με βάσει τους νέους σχεδιασμούς, δεν μπορεί να «επανιδρυθεί» όπως το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής» σημειώνει χαριτολογώντας η ανακοίνωση.

Μεταξύ άλλων αναφέρει η ανακοίνωση: «Άραγε η ηγεσία και ο Υπουργός κ. Καραμανλής εξάντλησαν όλες τις δυνατότητες που τους δίνει η εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία για να βρεθεί λύση έτσι ώστε να έχουμε έναν σύγχρονο κλειστό αυτοκινητόδρομο;

Σίγουρα όχι, καθώς η επέκταση προς Κακαβιά θα μπορούσε να γίνει με επέκταση της Παραχώρησης της Ιόνιας Οδού, κάτι που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και ο Υπουργός Ανάπτυξης φέρουν ακέραια την ευθύνη του υποβιβασμού ενός τόσο σημαντικού έργου.

Φέρουν ακέραια την ευθύνη για την απαξίωση, για μια ακόμα φορά, της Ηπείρου και των πολιτών της καθώς και για την μη επιλογή της άρσης της απομόνωσης της Ηπείρου μέσω της σύνδεσης της με την Κεντρική Ευρώπη. Ίσως αν έβλεπαν λίγο πως άλλαξε η Ήπειρος και η Δυτική Ελλάδα με την Εγνατία και την Ιόνια Οδό τότε θα άλλαζαν γνώμη».

Έχει ενδιαφέρον να θυμίζουμε τι έλεγε ο πρώην Υπουργός Χρ. Σπίρτζης… όταν επί 5 χρόνια «σχεδίαζει» τη χρηματοδότηση του άξονα Γιάννενα –  Κακαβιά, στο βίντεο που ακολουθεί

Show Buttons
Hide Buttons