Μουσικό Σχολείο: Με ανοιχτές ή κλειστές πόρτες;

Μουσικό Σχολείο: Με ανοιχτές ή κλειστές πόρτες;

Επιμένει στους υψηλούς τόνους για το Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ. Αυτό προκύπτει από την τοποθέτησή του στο αποψινό δημοτικό συμβούλιο, θέμα που τέθηκε στη συζήτηση εκτός ημερησίας διατάξεως, όπως ήταν απόλυτα φυσιολογικό.

Ο Δήμαρχος έκανε μια διεξοδική ενημέρωση για το θέμα του σχολείου και απάντησε επί προσωπικού στις καταγγελίες του διευθυντή του σχολείου Θ. Τσάνη περί τελεσιγράφων και εκβιαστικών μεθοδεύσεων εκ μέρους του Δημάρχου, για την ανάγκη μεταστέγασης του σχολείου σε κτίριο στην Περίβλεπτο.

«Δεν έστειλα έγγραφο – τελεσίγραφο όπως με καταγγέλλει ο Διευθυντής και ούτε εξέφρασα άποψη για τη στατική επάρκεια του κτιρίου. Εγώ την έγραψα την ανακοίνωση και οι καθηγητές δεν θέλουν να ξεβολευτούν, το ξαναλέω. Εμείς πρόταση κάναμε, αν υπάρχει κάτι άλλο εδώ είμαστε να το συζητήσουμε» είπε ανάμεσα στα άλλα ο Δήμαρχος. Στο μεσοδιάστημα επανέλαβε, υπάρχει συζήτηση με την Περιφέρεια και τη Μητρόπολη αν βρεθεί άλλη λύση για να νομιμοποιηθεί το κτίριο της οδού Κωνσταντινουπόλεως.

«Πρέπει το ζήτημα να λυθεί κεντρικά κι αυτό για τη νομιμότητα όσο και για το ιδιοκτησιακό» υποστήριξε ανάμεσα στα άλλα ο πρώην Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας – το μίσθωμα θυμίζουμε με το υπάρχον κτίριο, έληξε επί θητείας του, τον περασμένο Απρίλιο, γεγονός που συνιστά αμέλεια για τον υπ’ αυτόν διοίκηση. Εξέφρασε δε μια περίεργη άποψη για τον όλο χειρισμό του εν λόγω θέματος: «Πρέπει όλοι να ωριμάσουμε και να μην κάνουμε φτηνή αντιπολίτευση με αφορμή τέτοια παραδείγματα καταγγέλλοντας πχ. το ΣΑΠ, το 1ο Νηπιαγωγείο, το Μουσικό σχολείο κτλ. Καλύτερα κύριε δήμαρχε, να μην ξεφεύγουν τέτοια θέματα και να λύνονται εντός κλειστών πορτών και να μην δημοσιοποιούνται απόψεις που φέρνουν σε τέτοια διάσταση την εκάστοτε αρχή με την εκπαίδευση» είπε συγκεκριμένα…

Show Buttons
Hide Buttons