Μπορεί και να ισχύσει άμεσα… η απόφαση για την εναλλακτική διαδρομή προς Πέραμα

Μπορεί και να ισχύσει άμεσα… η απόφαση για την εναλλακτική διαδρομή προς Πέραμα

Την απόφαση εξορισμού… των τουριστικών λεωφορείων που αποκάλυψε το pbnews.gr – εδώ – υπερασπίστηκε ο αντιδήμαρχος τουρισμού, μία εβδομάδα μετά τη λήψη της από το δημοτικό συμβούλιο. Την απόφαση θυμίζουμε, έλαβε το σώμα με εισήγηση του δημοτικού συμβούλου, Νίκου Σαρακατσάνου.

Η απόφαση για την απαγόρευση της επιβίβασης και αποβίβασης επισκεπτών από τα τουριστικά λεωφορεία στην περιοχή του παραλίμνιου δρόμου, στην οδό Δ. Σκυλοσόφου, είναι η καλύτερη που θα μπορούσε να παρθεί από το Δήμο Ιωαννιτών, προκειμένου να αποσυμφορήσει τους κεντρικούς δρόμους και κυρίως την περιοχή της πλατείας Μαβίλη από την αυξημένη κίνηση, ιδιαίτερα ημέρες κατά τις οποίες γίνονται πολλές εκδρομές.

Αυτό εκτίμησε με δηλώσεις του, ο αντιδήμαρχος Νίκος Γκόλας, σχολιάζοντας την απόφαση, απόφαση που όπως είπε, έρχεται να επιλύσει το πολύ δύσκολο πρόβλημα που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, με τη μεγάλη αύξηση της τουριστικής κίνησης προς το παραλίμνιο.

Με την απόφαση να απαγορεύεται η επιβίβαση και αποβίβαση επιβατών έχει το διττό στόχο της αποφόρτισης του κέντρου και του παραλίμνιου αλλά επιπλέον και να δημιουργηθεί ένας εναλλακτικός δρόμος προς και από το Πέραμα που θα λειτουργεί ως αφετηρία για δύο τουριστικά σημεία της περιοχής: το Σπήλαιο Περάματος και το Νησάκι.

Χρειάζονται ωστόσο, να γίνουν σημαντικά βήματα για:

  • να ελεγχθεί όλη η διαδρομή από το Πέραμα προς το Νησί
  • το σημείο που θα δένει το καραβάκι
  • το σημείο που θα παρκάρουν τα λεωφορεία και
  • η δυνατότητα να γίνεται η μεταφορά των μαθητών από το σημείο αποβίβασης στο Πέραμα μέχρι το Σπήλαιο έτσι ώστε να γίνει μια συνολική εξυπηρέτηση και των εκδρομέων με ένα σημείο στάθμευσης προς δύο σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος.

«Νομίζουμε ότι είναι ένα μέτρο που με δεδομένη και τη βοήθεια της Τροχαίας Ιωαννίνων θα μπορέσει να λειτουργήσει. Φυσικά ανεξάρτητα της διάθεσης και της όποιας απόφασης παρθεί από το δημοτικό συμβούλιο, αν δεν υπάρχει ο έλεγχος και η παιδεία για την εφαρμογή της απόφασης δε μπορεί να λειτουργήσει τίποτα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η στάθμευση στο Πέραμα θα εξυπηρετήσει και τα τουριστικά πρακτορεία που φέρνουν εκδρομές στην πόλη μας ώστε και οι ίδιοι να το κάνουν. Δεν είναι απαγορευτική η απόφαση για να έλθουν στο Παραλίμνιο δρόμο όσα λεωφορεία το επιθυμούν, και αν θέλει κάποιος δεν έχει παρά να χρησιμοποιήσει το πάρκινγκ των Σφαγείων ή τα ιδιωτικά πάρκινγκ της περιοχής.

Όπως τόνισε ο κ. Γκόλας η απόφαση δεν αφορά μόνο αυτό το διάστημα που διανύουμε – το προεκλογικό διάστημα- ωστόσο εξέφρασε την αμφιβολία για το κατά πόσο υπάρχει ο χρόνος για την πλήρη εφαρμογή της απόφασης άμεσα.

 

Show Buttons
Hide Buttons