Μ. Κεφάλα: Για την ώρα δεν αναμένονται άλλοι πρόσφυγες…

Μ. Κεφάλα: Για την ώρα δεν αναμένονται άλλοι πρόσφυγες…

Την εκτίμηση ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για τη μεταφορά άλλων προσφύγων και μεταναστών στην Ήπειρο και στις υπάρχουσες δομές φιλοξενίας, έκανε με δηλώσεις της η βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ, Μαρία Κεφάλα.

Η κ. Κεφάλα αναγνώρισε πως το μεταναστευτικό – προσφυγικό είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα με το οποίο πρέπει να μάθουμε να συνυπάρχουμε στο βαθμό που μπορούμε ως χώρα… Και είναι δεδομένο ότι δε μπορούμε να κάνουμε τα πάντα μόνοι μας συμπλήρωσε, γι’ αυτό ανέφερε πως ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στρέψει το ενδιαφέρον του στην Ευρώπη ζητώντας βοήθεια.

Η κ. Κεφάλα τόνισε επίσης πως οφείλουμε να βοηθήσουμε τα νησιά που πλήττονται περισσότερο από το πρόβλημα και συμπλήρωσε πως «στην ηπειρωτική Ελλάδα είμαστε φιλόξενος λαός, υπάρχει μια… καλή ανοχή». Υποστήριξε δε πως πολλές φορές οι ίδιοι μετανάστες και πρόσφυγες έχουν μεταξύ τους τα περισσότερα προβλήματα.

Η βουλευτής αναφέρθηκε και στο νέο νομοθετικό πλαίσιο που ψηφίστηκε προ ημερών από το κοινοβούλιο, με το οποίο πλαίσιο θα αξιολογούνται οι αιτήσεις για το άσυλο, οι πρόσφυγες θα παίρνουν άσυλο και έτσι θα ξεχωρίσουν οι πρόσφυγες και αναξιοπαθούντες από τους υπόλοιπους.

Στην ερώτηση αν στην Ήπειρο πρέπει να αναμένονται νέες αφίξεις, η κ. Κεφάλα υποστήριξε πως δεν είναι στα πλάνα του Υπουργείου, η Ήπειρος είναι σε καλό ποσοστό, θα υπάρχει στο εξής κατανομή πιο δίκαια σε άλλες περιοχές που δεν έχουν δομές. Πάνω από 3.000 είναι οι πρόσφυγες στην Ήπειρο και για την ώρα τουλάχιστον δεν θα έλθουν άλλοι, όπως σημείωσε.

Show Buttons
Hide Buttons