Μ. Κεφάλα: «Κατάργηση του ασύλου, για ακαδημαϊκά ελεύθερα πανεπιστήμια»

Μ. Κεφάλα: «Κατάργηση του ασύλου, για ακαδημαϊκά ελεύθερα πανεπιστήμια»

Κατά τη συζήτηση στη βουλή για το λεγόμενο, διυπουργικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται την Πέμπτη στο κοινοβούλιο, τοποθετήθηκε στην πρώτη της ομιλία από όταν εξελέγη βουλευτής, η βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Μαρία Κεφάλα.

Αφού ευχαρίστησε τους πολίτες των Ιωαννίνων για την εκλογή της, η κ. Κεφάλα τόνισε «ότι ο ελληνικός λαός ενέκρινε στις εκλογές του Ιουλίου το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας περίτρανα και αυτοδύναμα και τώρα διαπιστώνει την εντυπωσιακή αντιστοιχία εξαγγελιών και μέτρων που ακολουθούν τον παλμό της κοινωνίας».

Για την κατάργηση του ασύλου ανέφερε ότι «ο ελεύθερος πολίτης δεν έχει ανάγκη από άσυλο και τα Πανεπιστήμια θα πρέπει επιτέλους να γίνουν ακαδημαϊκά ελεύθερα!».

Και στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο χώρο της υγείας. Τόνισε την ανακούφιση των ασθενών από τα μέτρα του Υπ. Υγείας ωστόσο «θα πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη στο χώρο της υγείας συνολικά αλλά και στα Ιωάννινα», ανέφερε. «Θα πρέπει για παράδειγμα γρήγορα να αντιμετωπιστεί η υποστελέχωση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας με προσλήψεις νοσηλευτών και ιατρών ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των κατοίκων των δύσβατων κυρίως περιοχών της Ηπείρου και των Ιωαννίνων. Σύγχρονο σύστημα υγείας, αποτελεσματικό και ανθρωποκεντρικό με γνώμονα τον άνθρωπο και ιδίως τον ασθενή» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ομιλία της κ. Κεφάλα.

Show Buttons
Hide Buttons