Μ. Νάκα: Αν είστε θύματα κλοπής ή διάρρηξης, περάστε ξανά από το Τμήμα…

Μ. Νάκα: Αν είστε θύματα κλοπής ή διάρρηξης, περάστε ξανά από το Τμήμα…

Οι αλλαγές του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας μπορεί να φέρουν προ εκπλήξεως πολλά θύματα και μηνυτές διαφόρων ποινικών αδικημάτων και εγκληματικών ενεργειών όπως κλοπές, διαρρήξεις κτλ.

Το αυτεπάγγελτο της δίωξης αίρεται σε πολλές υποθέσεις που είναι σε εκκρεμοδικία και γι’ αυτό η Μαρία Νάκα πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων μιλώντας στη ΒΗΜΑ Τηλεόραση, κάλεσε τους ανθρώπους που εμπλέκονται σε τέτοιες υποθέσεις, ως θύματα και μηνυτές τονίζουμε και όχι ως κατηγορούμενοι, να ζητήσουν έγκληση μέσα σε τέσσερις μήνες.

Οι αλλαγές που είχε υποσχεθεί η σημερινή κυβέρνηση στους δύο κώδικες που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση λίγο πριν τις εκλογές του Ιουλίου, δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί και προχωρήσει από το Υπ. Δικαιοσύνης. Η κ. Νάκα δεν θέλησε να σχολιάσει τις αλλαγές που επέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ στους δύο κώδικες, τονίζοντας πως ήταν γενικά παραδεκτή η αναγκαιότητα των αλλαγών.

Εν τω μεταξύ ο δικηγορικός κόσμος της χώρας βρίσκεται σε σύγκρουση με τη νέα κυβέρνηση για το θεσμό της διαμεσολάβησης. Η υποχρεωτικότητα του θεσμού που δείχνει να προτιμά η κυβέρνηση βρίσκει αντίθετους τους δικηγόρους και με απόφαση της ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, θα προχωρήσουν σε 48ωρη αποχή αν δεν ικανοποηθούν από τις απαντήσεις του αρμόδιου Υπουργείου.

Show Buttons
Hide Buttons