Μ. Τζούφη: «Παροχές και μέτρα δε σημαίνουν εκλογές»

Μ. Τζούφη: «Παροχές και μέτρα δε σημαίνουν εκλογές»

Μέτρα που αφορούν όλους τους συνταξιούχους και όχι μόνο είναι το πακέτο των παροχών που ανακοίνωσε την Τρίτη το απόγευμα ο Πρωθυπουργός και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, σύμφωνα με την Υφυπουργό Παιδείας Μερόπη Τζούφη.

Η κ. Τζούφη έκανε λόγο σε δηλώσεις της για μέτρα ελάφρυνσης των πολιτών τα οποία θα έλθουν να προστεθούν στα ήδη αποφασισμένα μέτρα κοινωνικής πολιτικής που υλοποιούνται. 

Τα μέτρα πάντως, δεν προδικάζουν εκλογές, τόνισε κατηγορηματικά η κ. Τζούφη απαντώντας στο σχετικό ερώτημα, ωστόσο εκλογές έχουμε και είναι οι ευρωεκλογές και οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Η μάχη των ευρωεκλογών είναι σημαντική γιατί είναι η πιο κρίσιμη στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια γιατί όπως είπε, έχει να κάνει με τους λόγους ανόδου της ακροδεξιάς και για την ανάγκη να συγκροτηθεί ένα μέτωπο από αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις ώστε εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις να σταματήσουν οι πολιτικές λιτότητες και οι πολιτικές των μεγάλων πλεονασμάτων. Και οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν τη μεγάλη σημασία τους, γιατί είναι κρίσιμο το που θα κατευθυνθούν οι πόροι του ΕΣΠΑ.

Τέλος, κληθείσα να μιλήσει για την κοτερολογία των τελευταίων ημερών, μετά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών του Αλέξη Τσίπρα στη θαλαμηγό της οικογένειας Παναγόπουλου, η κ. Τζούφη υποστήριξε πως αυτή είναι η ατζέντα που βάζει η ΝΔ γιατί έχει τεράστια δυσκολία να μιλήσει για τα οικονομικά μέτρα. «Τους περιμένουμε στη βουλή για να δούμε αν θα τα ψηφίσουν, ωστόσο το τοξικό σύννεφο… το δημιουργούν γιατί έχουν δυσκολία να μιλήσουν πολιτικά» είπε και κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως αρνείται την χορήγηση της 13ης σύνταξης.

Show Buttons
Hide Buttons