Νέα Επιστολή της Ένωσης Αγροτών στον Πρωθυπουργό για τις μειονεκτικές περιοχές

Νέα Επιστολή της Ένωσης Αγροτών στον Πρωθυπουργό για τις μειονεκτικές περιοχές

Νέα επιστολή προς το Γραφείο του Πρωθυπουργού, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Στ. Αραχωβίτη, το γενικό γραμματέα του Υπουργείου (με κοινοποίηση στους βουλευτές του Νομού, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου και το ΓΕΩΤΕΕ), απευθύνει ο Γενικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων για το θέμα των μειονεκτικών περιοχών.

Η επιστολή γίνεται με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σταύρου Αραχωβίτη στο Βελβεντό Κοζάνης, ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον επίτροπο Γεωργίας κ. Hogan σχετικά με την διεύρυνση των κριτηρίων, βάσει των οποίων χαρακτηρίζονται οι κοινότητες ως μειονεκτικές.

Η Ένωση καλεί τους παραλήπτες της επιστολής της να εξετάσουν τον άδικο αποκλεισμό των κοινοτήτων του Δήμου Ιωαννιτών από την λίστα των μειονεκτικών περιοχών της Ελλάδας, θυμίζοντας πως για το θέμα αυτό η Ένωση έχει στείλει επανειλημμένα έγγραφα που τεκμηριώνουν τον άδικο αποκλεισμό των εν λόγω κοινοτήτων.

«Σας καλούμε να προβείτε σε κάθε ενέργεια προς άρση αυτής της αδικίας, επισημαίνοντας ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει επίσημη ανταπόκριση εκ μέρους του Υπουργείου για τους λόγους του αποκλεισμού, ώστε να γνωρίζουν και οι παραγωγοί αυτών των περιοχών την αιτία της μείωσης των εισοδημάτων τους» καταλήγει η επιστολή.

Show Buttons
Hide Buttons