Νέα μέτρα ενόψει Δεκαπενταύγουστου – Τέλος σε λιτανείες και πανηγύρια

Νέα μέτρα ενόψει Δεκαπενταύγουστου – Τέλος σε λιτανείες και πανηγύρια

Νέα μέτρα για την αποτροπή της μετάδοσης του κορονοϊού στην Ελλάδα, ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση λόγω της ανησυχητικής αύξησης των κρουσμάτων στη χώρα μας.

Κατόπιν και της σχετικής σύστασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, αναστέλλονται όλες οι λιτανείες για επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και πάσης φύσεως εμποροπανηγύρεις.

Αναφορικά με το μέτρο της απαγόρευσης όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κλπ, με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα επεκτείνεται έως 31-08-2020.

Τέλος, σε συνέχεια εισήγησης της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, οι επισκέπτες από την Μάλτα, από την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020 και ώρα 00:01, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.

Προβληματισμό προκαλεί στους ειδικούς η διασπορά του κορονοϊού, με τα κρούσματα να διατηρούνται σε υψηλό αριθμό, ενώ εντοπίζονται πλέον σε 20 περιοχές της χώρας και ιδιαίτερα αυξημένα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 

Show Buttons
Hide Buttons