Νέος γύρος αντιδράσεων για την προσφυγική δομή στους Ασπραγγέλους

Νέος γύρος αντιδράσεων για την προσφυγική δομή στους Ασπραγγέλους

Σε νέο γύρo αντιδράσεων και κινητοποιήσεων μπαίνει το Ζαγόρι καθώς προχωρά όπως γράψαμε από τις 28 Ιουλίου (εδώ) η προσφυγική δομή για ανήλικους στους Ασπραγγέλους.   

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαγορίου (5-8-2020), αποφασίστηκε ομόφωνα:

α) Η άμεση αναστολή της εγκατάστασης ασυνόδευτων ανηλίκων σύμφωνα με την Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 48940 Παράταση ισχύος της υπ’ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 20030/ 21.3.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου «Λήψη μέτρων κατά της εμφάνισης και διασποράς κρουσμάτων του κορωνοϊού COVID-19 στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, στο σύνολο της Επικράτειας, για το χρονικό διάστημα από 21.3.2020 έως και 21.4.2020» (Β’ 985), έως και τις 31.8.2020 (ΦΕΚ 3168β/1-8-2020).

β) Η πραγματοποίηση ανοιχτής συγκέντρωσης με φορείς της πολιτείας και της περιοχής εντός του μηνός Αυγούστου.

Σήμερα ο δήμαρχος Γιώργος Σουκουβέλος και οι αντιδήμαρχοι Τσαπαρης Ιωάννης και Παναγιώτης Ρουσκας επισκέφτηκαν την εγκατάσταση παρουσία της αστυνομίας, της υπεύθυνης Νομικού και του επικεφαλής της δομής και τους ζητήθηκαν τα νομιμοποιητικά έγγραφα εγκατάστασης για την μεταφορά των ανηλίκων στη δομή, καθώς και αν τηρούνται όλα τα υγειονομικά μέτρα που προβλέπονται για την προστασία της κοινότητας. «Αφού, δόθηκαν όλες οι απαραίτητες εξηγήσεις μας ενημέρωσαν ότι φιλοξενούνται τέσσερα ανήλικα ηλικίας έως 15 ετών και μας διαβεβαίωσαν ότι θα παραμείνουν σε καραντίνα για 15 μέρες» τονίζει στη ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Ζαγορίου.

Εν τω μεταξύ, υπόμνημα κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο, η Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου, αναφορικά με την λειτουργία της δομής ασυνόδευτων ανηλίκων στου Ασπραγγέλους, ζητώντας την τοποθέτηση του Συμβουλίου επί του θέματος και την σύγκληση Γενικής Συνελεύσεως με συμμετοχή Βουλευτών και Τοπικών Φορέων, διότι το ζήτημα αφορά το σύνολο της περιοχής όπως τονίζεται.

Show Buttons
Hide Buttons