ΝΑΡ- νΚΑ: Πρώτη μέρα του Φεστιβάλ «Αναιρέσεις»

ΝΑΡ- νΚΑ: Πρώτη μέρα του Φεστιβάλ «Αναιρέσεις»

Το πρώτο φεστιβάλ της ΝΑΡ -νΚΑ, ΜΕ ΤΟΝ ΤΊΤΛΟ «Αναιρέσεις» πραγματοποιήθηκε, παρά τις κακές καιρικές συνθήκες. Όπως δηλώνουν στην ανακοίνωσή τους «ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη μέρα του Φεστιβάλ Αφαιρέσεις 2021 στα Γιάννενα. Οι οργανώσεις της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση (νΚΑ) και του ΝΑΡ Ιωαννίνων χαιρετίζουν όλους τους νέους και τις νέες, τους εργαζομένους και τις εργαζόμενες που συμμετείχαν στην πολιτική εκδήλωση, αλλά και στο ξέφρενο γλέντι που ακολούθησε. Σε μια συγκυρία με έντονα πολιτικά ερωτήματα και απαιτήσεις, μετά από ενάμιση χρόνο καραντίνα και δύο νόμους καταστροφικούς σε παιδεία και εργασία, φαίνεται πως η νεολαία δε σκύβει το κεφάλι. Συνεχίζει να προβληματίζεται και να συζητά. Συνεχίζει να αναζητά τα χρήσιμα εργαλεία ενάντια στην βάρβαρη επίθεση. Συνεχίζει να ψάχνει εκείνο το πολιτικό σχέδιο που θα είναι ικανό να σταθεί σαν αντίπαλο δέος του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος που σπέρνει εξαθλίωση, φτώχεια και θάνατο. Έχει ανάγκη και μια διαφορετική εικόνα- πράξη, έναν πολιτισμό και μια συλλογικότητα εκτός του ασφυκτικού πλαισίου της κοινωνικής μιζέριας και της βαρβαρότητας του υπαρκτού καπιταλισμού. Οι Αναιρέσεις και στα δυο αυτά ζητούμενα προσπαθούν να συμβάλλουν. Άλλωστε, το Φεστιβάλ Αναιρέσεις είναι ένα τέτοιο διαφορετικό πρότυπο, μια άλλη πράξη, ως συλλογική δημιουργία που βασίζεται αποκλειστικά στο μεράκι και τη δουλειά νέων αγωνιστών και αγωνιστριών της ν.Κ.Α. και του ΝΑΡ, αλλά και φίλων που συμβάλλουν με πολλούς τρόπους σε αυτό. Χωρίς χρηματοδοτήσεις και χορηγούς, χωρίς εταιρείες και επαγγελματίες κάθε είδους.

Σας περιμένουμε όλους και όλες και στη δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ Αναιρέσεις σήμερα Σάββατο 19/6, ώστε να ολοκληρωθεί αυτό το όμορφο ταξίδι! Η μέρα μας θα γεμίσει με Workshop «Η κατάληψη δημόσιων χώρων μέσα από την παρέμβαση της τέχνης» με την Ελεονώρα Ηλία, καλλιτεχνική ερμηνεύτρια και χειρόγραφο, και την Κεντρική Εκδήλωση «Θέλουμε το μέλλον μας πίσω! Το κίνημα νεολαίας μπροστά σε νέες προκλήσεις» με ομιλητές τους Γιώργο Κρεασίδη, μέλος της Π.Ε. του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, και Φοίβο Λιναρδάτο, μέλος του Κ.Σ. την νΚΑ.

Τέλος, ευχαριστούμε τους καλλιτέχνες μουσικούς που μας διασκέδασαν την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ και θα μας κρατήσουν συντροφιά και σήμερα Σάββατο.», ολοκληρώνεται η ανακοίνωση.

Show Buttons
Hide Buttons