«Ναυάγησαν» τα debate της ΕΡΤ για τις περιφερειακές εκλογές, λόγω κόστους

«Ναυάγησαν» τα debate της ΕΡΤ για τις περιφερειακές εκλογές, λόγω κόστους

Το αυξημένο κόστος (!) επικαλείται ο δημόσιος φορέας Ραδιοτηλεόρασης για τη μη διεξαγωγή της προαναγγελθείσας τηλεμαχίας, μεταξύ των υποψήφιων Περιφερειαρχών της Ηπείρου, στις 13 Μαΐου, όπως πιθανά και των άλλων, αντίστοιχων τηλεμαχιών για τις υπόλοιπες 12 Περιφέρειες της χώρας.

Με μια ολιγόλογη επιστολή, (εδώ το έγγραφο) η ΕΡΤ και ο εντεταλμένος σύμβουλος ενημέρωσης, Νικόλαος Μερτζάνης ενημερώνει σήμερα τους υποψήφιους Περιφερειάρχες ανά την επικράτεια προφανώς, πως  «δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν οι τηλεοπτικές αναμετρήσεις (debates) για τις Περιφερειακές Εκλογές 2019, στις έδρες των Περιφερειών λόγω δυσβάστακτου οικονομικού κόστους».

Αν για την Ήπειρο, γνωρίζαμε από καιρό πως το οικονομικό κόστος δεν ήταν ο μόνος λόγος για το «ναυάγιο» στην απόπειρα της ΕΡΤ – σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, ο Αλ. Καχριμάνης έχει απαντήσει αρνητικά στη δημόσια Ραδιοτηλεόραση – είναι απορίας άξιο πως η κρατική τηλεόραση επικαλείται το κόστος για μια ύψιστη διαδικασία ενημέρωσης και δημοκρατίας για τους πολίτες, ιδίως της περιφέρειας. 

Θυμίζουμε επίσης, πως με άμεση απάντησή τους, στη διοίκηση της ΕΡΤ, οι κκ. Ζάψας και Ριζόπουλος είχαν δηλώσει πως χωρίς την παρουσία του απερχόμενου Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη, δεν προτίθενται να παραστούν στο debate. Ακολούθησε ο Δημήτρης Δημητρίου που στη δική του απάντηση προς την ΕΡΤ, είπε πως πάει σε debate και χωρίς τον απερχόμενο Περιφερειάρχη.

Απλώς επισημαίνουμε πως χθες το βράδυ, διεξήχθη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, debate μεταξύ των υποψήφιων Περιφερειαρχών της Αττικής…

Show Buttons
Hide Buttons