Να αναπτυχθεί πλήρως ο Ζωγράφειος Οίκος Ευγηρίας, ζητά ο Λ. Νάτσης

Να αναπτυχθεί πλήρως ο Ζωγράφειος Οίκος Ευγηρίας, ζητά ο Λ. Νάτσης

Την εκπόνηση μιας τεχνικο-οικονομικής μελέτης βάσει της οποίας θα υπολογιστεί το ακριβές κόστος λειτουργίας του Ζωγράφειου Οίκου Ευγηρίας, ζητά ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή» Λάζαρος Νάτσης, προκειμένου να λειτουργήσει πλήρως η συγκεκριμένη δομή που στην παρούσα φάση για τη χώρα μας, αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για το κοινωνικό κράτος.

Ο Λάζαρος Νάτσης έθεσε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, το συγκεκριμένο θέμα καθώς οι 44 ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται τα τελευταία χρόνια στο Ζωγράφειο Οίκο Ευγηρίας είναι πολύ χαμηλός αριθμός ωφελουμένων για την δυναμικότητα του κτιρίου.

Τροχοπέδη για την αδύναμη λειτουργικότητα της δομής αποτελεί το αυξημένο κόστος λειτουργίας και η έλλειψη προσωπικού, όπως φαίνεται και από τις απαντήσεις της δημοτικής αρχής.

Για την αναγκαιότητα εκπόνησης της τεχνικο-οικονομικής μελέτης, από την οποία θα προκύψει ίσως και η ανάγκη στήριξης του Δήμου Ιωαννιτών από την πολιτεία, έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή».

«Είναι πολύ σημαντικό θέμα, διότι και μέσα σε αυτή την περίοδο της πανδημίας, η λίστα αναμονής για να ενταχθούν στα ιδρύματα αυτά είναι πολύ μεγάλη, υπάρχουν πολύ μεγάλες ανάγκες και εκτός αυτού έχουμε μια κατάσταση που σέρνεται από τα προηγούμενα χρόνια και με την προηγούμενη δημοτική αρχή, είχαμε δώσει μέρος της λειτουργίας του ιδρύματος στη Μητρόπολη» επεσήμανε στις δηλώσεις του ο κ. Νάτσης.

Αυτό το τεράστιο κτίριο έχει κατασκευαστεί με συγκεκριμένο σκοπό, όπως επεσήμανε ο κ. Νάτσης και επικαλούμενος τις απαντήσεις που έδωσε τη Δευτέρα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, χρειάζεται 1 εκατ. ευρώ το χρόνο για να λειτουργήσει πλήρως η δομή, δεδομένο που ακυρώνει το έργο. «Θα πρέπει ωστόσο σοβαρά να δούμε πως θα γίνει η αναγκαία εξοικονόμηση για να ξεπεράσουν τους 100 οι ωφελούμενοι, υπάρχει η δυνατότητα και να συνεισφέρουν οικονομικά μέσω των συντάξεών τους» τόνισε χαρακτηριστικά.

Με την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου θα μπορούσε να υπάρξει σημαντική εξοικονόμηση πόρων καθώς η ενέργεια είναι μια μεγάλη δαπάνη για τις συγκεκριμένες δομές, όπως είπε ο κ. Νάτσης.

«Από την τεχνικοοικονομική μελέτη θα μπορούσαμε να δούμε ποιο είναι το αποτέλεσμα, που θα ζητήσουμε στήριξη για να λυθεί το πρόβλημα δεν είναι δυνατόν τόσες προσπάθειες που έγιναν εδώ και τόσα χρόνια να μην πιάνουν τόπο για να λειτουργήσει το γηροκομείο προς όφελος της τοπικής κοινωνίας» κατέληξε ο κ. Νάτσης χαρακτηρίζοντας μη ικανοποιητικές τις απαντήσεις που έλαβε από το Δήμαρχο.

Show Buttons
Hide Buttons