«Να ανοίξει ο δρόμος για τη Νέα Εποχή»

«Να ανοίξει ο δρόμος για τη Νέα Εποχή»

Μεγαλύτερη συμμετοχή από την προηγούμενη Κυριακή, όταν η αποχή έφτασε στο 34% (από τους 75.947 εγγεγραμμένους εκλογείς στο Δήμο ψήφισαν οι 49.769) ζητά η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» για τον επαναληπτικό γύρο των εκλογών.

«Την Κυριακή καλούμαστε και πάλι στην κάλπη. Αυτή την φορά για να εκλέξουμε τον δήμαρχο της πόλης μας. Η διαδικασία αυτή απαιτεί την συμμετοχή μας. Την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή. Η παράταξή μας απευθύνει έκκληση σε όλους να προσέλθουν στις κάλπες.Την δεύτερη Κυριακή και σε μία αναμέτρηση από την οποία θα αναδειχθεί ο δήμαρχος της επόμενης τετραετίας, η συμμετοχή μας πρέπει να μαζική» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της παράταξης.

«Την προηγούμενη Κυριακή αναμετρήθηκε η πράξη με την πρόθεση. Το αποτέλεσμα με την υπόσχεση» σημειώνει και σε ό,τι αφορά τα πολιτικά διλήμματα της επερχόμενης «μάχης» η παράταξη του Μωυσή Ελισάφ τονίζει πως «Τώρα κρίνονται δύο πρόσωπα. Το έργο τους, το πρόγραμμά τους, η προσωπική τους πορεία, η δυνατότητα να εμπνεύσουν, η δυνατότητα να βγάλουν τα Γιάννενα στο ευρωπαϊκό προσκήνιο. Κρίνεται η συνέπεια που έδειξαν στην προσωπική τους διαδρομή. Η στάση τους όταν διακυβεύονταν σημαντικά ζητήματα της πατρίδας. Η ικανότητα, η αποτελεσματικότητά τους, εν τέλει οι προσωπικότητές τους!».

Η παράταξη Ελισάφ ασκεί κριτική στην απερχόμενη δημοτική αρχή, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, υποστηρίζοντας πως «Με την τακτική των τελευταίων πέντε ετών οι πολίτες έγιναν μάρτυρες της οπισθοδρόμησης, που δεν υποβάθμισε μόνο το κύρος της πολιτικής, δεν επιχείρησε μόνο την ανασυγκρότηση του πιο φτηνού και ιδιοτελούς παλαιοκομματισμού που η χώρα μας το πλήρωσε και το πληρώνει ακόμα αλλά υποτίμησε και τον δημότη».

Εν είδει προγραμματικών δεσμεύσεων η παράταξη Ελισάφ αναφέρεται στα εξής και υπόσχεται:

  • μια άλλη σχέση με τον δήμο, καθαρή, ισότιμη και έντιμη. Ένα δήμο σύγχρονο όπως τα γειτονικά Τρίκαλα, ένα δήμο σημείο αναφοράς στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι κτλ.
  • να σπάσει τους πελατειακούς δεσμούς, να δώσει ελευθερία στους υπαλλήλους, να αξιοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό.
  • να μείνουν πίσω οι λογικές που διχάζουν και πληγώνουν.

Όσον αφορά τέλος τις επιδιωκόμενες προγραμματικές συμφωνίες με τις άλλες παρατάξεις του νέου δημοτικού συμβουλίου, η παράταξη Ελισάφ αναφέρει: «Να κάνουμε μία νέα αρχή. Όλοι μαζί, ενωμένοι. Ενωμένοι και με ένα ευρύ μέτωπο συνεργασιών όλων των υγιών δυνάμεων, από όλους τους χώρους, θα πορευτούμε για νέα εποχή. Συνεργασίες ισότιμες μεταξύ όλων των παρατάξεων, με βάση τα προγράμματά μας, τις αρχές μας και με μοναδικό σκοπό να γίνει καλύτερο το κοινό μας σπίτι. Η πόλη μας. Χωρίς συναλλαγές, χωρίς συμφωνίες παρασκηνίου. Μπορούμε όλοι μαζί, με διαφάνεια, με σεβασμό στη δημοκρατική λειτουργία των παρατάξεων, με σεβασμό στους πολίτες που είναι οι τελικοί κριτές, να κάνουμε ένα άλμα προόδου».

Show Buttons
Hide Buttons