ΝΔ-ΚΙΝΑΛ: Δύο κόσμοι που σκέφτονται διαφορετικά! Δυο διδακτικά βίντεο

ΝΔ-ΚΙΝΑΛ: Δύο κόσμοι που σκέφτονται διαφορετικά! Δυο διδακτικά βίντεο

Προσέξτε διαφορά λογικής και πολιτικής αντίληψης ανάμεσα σε ένα πάλαι ποτέ μεγάλο κόμμα που έχει ρίζες στην κοινωνία και παράδοση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ένα επίσης, πάλαι ποτέ μεγάλο κόμμα που όμως, σε αυτή τη φάση, έχει καταληφθεί από τη μεγαλομανία της εξουσίας και την αλαζονεία του πρώτου…

Μιλώ όπως ίσως καταλάβατε, για το ΚΙΝΑΛ και τη ΝΔ… Το μικρό «ΠΑΣΟΚ» έχει ορίσει καταστατικές διαδικασίες για την επιλογή των υποψηφίων του, στις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις τηρεί μέχρι σήμερα, όσον αφορά τις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας, εφαρμόζοντας την εσωκομματική δημοκρατία και δίνοντας λόγο στις αποκεντρωμένες, τοπικές οργανώσεις.

Η επελαύνουσα προς την εξουσία ΝΔ έχει αναθέσει την υπόθεση των υποψηφιοτήτων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, σε ένα στενό κύκλο συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη, πιθανώς, υπό τον γραμματέα του κόμματος, και κρίνοντας μόνο από την Ήπειρο, έχει υποπέσει μέχρι σήμερα, σε ουκ ολίγες «γκάφες» – η Περιφέρεια Ηπείρου είναι μια τέτοια μεγάλη «γκάφα», αλλά δεν είναι το θέμα μας εν προκειμένω (διαβάστε αν θέλετε για επανάληψη, εδώ και εδώ). Η εσωκομματική δημοκρατία έχει καταλυθεί, οι «κορώνες» για την ανεξάρτητη τοπική αυτοδιοίκηση έχουν πάει περίπατο και γίνεται ό,τι πει το κόμμα: ανακοινώσεις στέλνονται από την Πειραιώς και απλά «σφραγίζονται» από την ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, η ΝΟΔΕ Ιωαννίνων συνεδριάζει άρον – άρον για να εκφράσει τη στήριξή της σε υποψηφιότητες που έχουν υποβληθεί από το κέντρο και τα «γαλάζια» στελέχη των Ιωαννίνων νομίζουν ότι έτσι πρέπει να λειτουργεί το κόμμα…

Κανείς τους δεν έχει κάνει την απλή σκέψη που κάνουν στο ΚΙΝΑΛ, βλέποντας ακόμα και τρεις υποψηφιότητες να ξεφυτρώνουν στο Δήμο Ιωαννιτών, αν και η Φώφη Γεννηματά είχε διακηρύξει εδώ και μήνες, στη διάρκεια μιας Κεντρικής Επιτροπής, πως «Το Κίνημα Αλλαγής θα στηρίξει και πάλι τα καταξιωμένα στελέχη του που έχουν εκλεγεί στις Περιφέρειες και στους Δήμους. Τιμούμε το έργο τους και τη σχέση τους με τους πολίτες».

Εφόσον η διακήρυξη αυτή δε μπορεί να έχει οριζόντια εφαρμογή χωρίς απώλειες για το κόμμα, στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, γίνεται αναπροσαρμογή της στρατηγικής και σε δύσκολες περιπτώσεις, όπως ο Δήμος Ιωαννιτών, το κόμμα δεν θα στηρίξει υποψηφιότητες.

Δεν αντιλαμβάνονται στη ΝΔ τον κίνδυνο που εκτιμούν στο ΚΙΝΑΛ;

Την αρχή αυτή, της μη πρόκλησης εντάσεων στο κόμμα, ενόψει των επόμενων εκλογικών «μαχών», άρθρωσε από τα Γιάννενα το μεσημέρι της Δευτέρας, ένα νέο στέλεχος, από τους έμπιστους σαραντάρηδες που έβαλε στην πολιτική ο Καμίνης, ο άγνωστος στον περισσότερο κόσμο, και ομολογώ και σε μένα, Γιώργος Τσούμας. Τι είπε ο άνθρωπος: «Εμείς δεν ερχόμαστε ούτε να τορπιλίσουμε τη διαδικασία και το δημόσιο διάλογο μεταξύ των δύο (σ.σ. Μπέγκα – Ελισάφ) ούτε να προκαλέσουμε εντάσεις εκεί που δεν υπάρχουν… Έχουμε μπροστά μας μάχες που ζητούν τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση όλων. Δεν ερχόμαστε εδώ για να διχοτομήσουμε τις δυνάμεις μας ή να τριχοτομήσουμε σε άλλες περιπτώσεις. Ερχόμαστε για να συνθέσουμε, για να βρούμε τις οδούς μέσα από τις οποίες θα επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών προκειμένου να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα είναι ο Δήμος Ιωαννιτών να καταλήξει σε ένα στέλεχος του ΚΙΝΑΛ».

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου από την άλλη, φαντάζομαι, λίγο είχε ασχοληθεί στην ουσία της υπόθεσης, με τις λέξεις «στηρίξεις» και «χρίσματα», γι’ αυτό και κάπου τα μπέρδεψε κάποια στιγμή, στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου.

Στην αρχή μιλώντας για το Δήμο Ιωαννιτών, είπε πως το κόμμα θα δώσει στήριξη, αφού διαβουλευτεί με τον κόσμο του ΚΙΝΑΛ και με τους ενδιαφερόμενους, αλλά όταν της επισημάνθηκε πως παροχή στήριξης σε μια υποψηφιότητα, στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, σημαίνει ρήξη με ένα κομμάτι του ΚΙΝΑΛ που θα συνταχθεί με τον έτερο ή και με τον τρίτο, προερχόμενο από το κόμμα, υποψήφιο Δήμαρχο, αν προχωρήσει και η πρωτοβουλία του Βασίλη Μασσαλά.

Τότε ακριβώς, ανέλαβε να την καθοδηγήσει ο «πιτσιρικάς» Τσούμας και με ένα νεύμα (φαίνεται στο βίντεο, να κουνά το κεφάλι του λέγοντας «όχι») την έκανε να μαζέψει τις προηγούμενες δηλώσεις της και στο τέλος να πει πως μπορεί το ΚΙΝΑΛ να μη δώσει στήριξη, στο Δήμο Ιωαννιτών. Πράγμα που φαντάζει λογικό.

Για το ΚΙΝΑΛ…

Όχι για τη ΝΔ… Η οποία βλέπει τοίχο και γκαζώνει… Με κίνδυνο, όπως είπε και ο κ. Τσούμας, στο δεύτερο γύρο των εκλογών, να είναι υποψήφιοι για Δήμαρχοι στα Γιάννενα, τα δύο στελέχη του ΚΙΝΑΛ…

 

Show Buttons
Hide Buttons