Νομοθετεί για τα Πρότυπα Σχολεία η κυβέρνηση, χωρίς Πρότυπο Λύκειο παραμένουν τα Γιάννενα

Νομοθετεί για τα Πρότυπα Σχολεία η κυβέρνηση, χωρίς Πρότυπο Λύκειο παραμένουν τα Γιάννενα

Στο σχέδιο νόμου με τίτλο «Συνέργειες Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι., πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πειραματικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις», του οποίου η συζήτηση θα ξεκινήσει τις επόμενες μέρες στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία.

Η πρόβλεψη για τα Γιάννενα αναφορικά με τα πρότυπα σχολεία, για τα οποία έχει γίνει μεγάλος ντόρος τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας ατυχών χειρισμών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, στους πρώτους μήνες της του 2015, όταν ο τότε Υπουργός Μπαλτάς θεωρούσε την αριστεία… ρετσινιά… δεν αλλάζει κάτι και… «η πόλη των γραμμάτων και των τεχνών» παραμένει με ένα Πρότυπο Γυμνάσιο, το οποίο δεν συνδέεται με το Λύκειο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το εν λόγω σχέδιο νόμου, Πρότυπα σχολεία αποτελούν οι εξής σχολικές μονάδες:

α) Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο,

β) Πρότυπο Γυμνάσιο Ιωνίδειου Σχολής Πειραιά,

γ) Πρότυπο Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης,

δ) Πρότυπο Γυμνάσιο Αναβρύτων,

ε) Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων,

στ) Πρότυπο ΓΕΛ Βαρβακείου Σχολής,

ζ) Πρότυπο ΓΕΛ Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά,

η) Πρότυπο ΓΕΛ Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης,

θ) Πρότυπο ΓΕΛ Αναβρύτων.

Ως συνδεδεμένα πρότυπα σχολεία ορίζονται ανά ζεύγη (Γυμνάσιο – Λύκειο), μόνο τα οκτώ από αυτά, και το Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων, παραμένει χωρίς συνέχεια, χωρίς συνδεδεμένο πρότυπο λύκειο δηλαδή, όπως συμβαίνει με τα άλλα τέσσερα ιστορικά σχολεία. Αυτό οφείλεται στην άρνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην προτυποποίηση του λυκείου της Ζωσιμαίας ή στην ίδρυση ενός άλλου πρότυπου λυκείου, όπως έχει προταθεί στο παρελθόν.

Show Buttons
Hide Buttons