Νοσοκομείο «Χατζηκώστα»: Κίνδυνος… (καρδιακής) προσβολής της Καρδιολογικής Κλινικής

Νοσοκομείο «Χατζηκώστα»: Κίνδυνος… (καρδιακής) προσβολής της Καρδιολογικής Κλινικής

Σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης αντιμετωπίζει η Καρδιολογική Κλινική του νοσοκομείου «Χατζηκώστα», με κίνδυνο να τεθεί ανά πάσα στιγμή, εκ των πραγμάτων, εκτός λειτουργίας.

Για το πρόβλημα είναι ασφαλώς ενήμερη εδώ και καιρό, η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος που απαιτείται άμεσα, να αναζητήσει τρόπους αντίδρασης, για να μην υπάρξει κίνδυνος για την υγεία των εξυπηρετούμενων ασθενών.

Το πρόβλημα της συγκεκριμένης κλινικής είναι ότι εδώ και μήνες είναι υποστελεχωμένη, τόσο σε ειδικευμένους όσο και σε ειδικευόμενους γιατρούς: Στην κλινική εργάζονται κανονικά επτά (7) ειδικοί καρδιολόγοι, εκ των οποίων οι δύο βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια (ο ένας από τις αρχές του καλοκαιριού, ο άλλος από σήμερα Σάββατο) και τέσσερις (4) ειδικευόμενοι καρδιολόγοι. Το νοσοκομείο εφημερεύει κάθε δεύτερη ημέρα.

Με αυτό το ιατρικό προσωπικό η λειτουργία της κλινικής δε μπορεί να είναι ασφαλής και απαιτείται άμεσα λύση.

Οι υποδομές είναι καλές, ωστόσο προέχει η ασφάλεια των ασθενών και τα ζητήματα της υποστελέχωσης έπρεπε να είναι ψηλότερα στην ατζέντα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, διαχρονικά. Αυτό δε συμβαίνει ωστόσο, παρά τις επικοινωνιακές κορώνες των προηγούμενων…

Οι ευθύνες πάντοτε αγγίζουν και τις διοικήσεις των νοσηλευτικών ιδρυμάτων που είναι υποχρεωμένες να θέτουν τα σοβαρά ζητήματα.

Show Buttons
Hide Buttons