«Ντρίπλα» Βορίδη για τη συμμετοχή των αγροτοσυνδικαλιστών στη Διεπαγγελματική Φέτας

«Ντρίπλα» Βορίδη για τη συμμετοχή των αγροτοσυνδικαλιστών στη Διεπαγγελματική Φέτας

Ανατροπή στις διαβουλεύσεις για την Διεπαγγελματική Οργάνωσης Φέτας, διαπιστώνει δημοσίευμα της ιστοσελίδας agronews.gr ερμηνεύοντας την απόφαση Βορίδη αναφορικά με τους όρους για την αναγνώριση οργανώσεων αυτής της μορφής.

Η σαφής αναφορά στην απόφαση του υπουργού, σχετικά με την υποχρέωση υποβολής στοιχείων «παραγόμενων, εμπορευόμενων ή μεταποιημένων ποσοτήτων» και μάλιστα υπογεγραμμένων από ορκωτό λογιστή, βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Ταυτόχρονα κάνει τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών κατά βάση οργανώσεων που δεν διαθέτουν ούτε επαρκή αριθμό μελών αλλά και ούτε αξιόλογες ποσότητες παραγωγής γάλακτος, να τρέχουν και να μη φτάνουν, καθώς εκεί που νόμιζαν ότι με το Σχέδιο Καταστατικού που υπέγραψαν το βράδυ της Δευτέρας στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχουν κάνει κατά πως ήθελαν τη μοιρασιά των θέσεων στα όργανα διοίκησης της υπό σύσταση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για τη Φέτα, τώρα διαπιστώνουν ότι η κατανομή αυτών των θέσεων είναι απολύτως προσωρινή και λήγουν με την αναγνώριση της οργάνωσης.  

Στην τελευταία παράγραφο από την απόφαση Βορίδη (17/12/2019) για τις Διεπαγγελματικές, θα παιχθεί, όπως όλα δείχνουν, όλο το παιχνίδι μέχρι την αναγνώριση της Διεπαγγελματικής της Φέτας. Όσο για τις «καρέκλες» στη διοικητική δομή της οργάνωσης, θα καθορισθούν, καθώς φαίνεται, σε δύο δόσεις. Άλλοι θα συμμετέχουν στην προσωρινή διοίκηση που θα αναλάβει την κατάθεση του Φακέλου και άλλοι θα αναδειχθούν στις θέσεις ευθύνης της οργάνωσης αμέσως μετά την αναγνώρισή της. Μ’ αυτή την έννοια, η χαρά των εκπροσώπων του κλάδου της αιγοπροβατοτροφίας που έβαλαν την υπογραφή τους στο σχέδιο καταστατικού της Διεπαγγελµατικής, µάλλον θα κρατήσει για λίγο, καθώς στη συνέχεια οι θέσεις στα διοικητικά όργανα θα µοιρασθούν µε βάση «τον όγκο των παραγώµενων και εµπορευόµενων ή µεταποιηµένων ποσοτήτων της τελευταίας τριετίας». Τι σηµαίνει αυτό; Ότι οι θέσεις στα όργανα διοίκησης της Διεπαγγελματικής θα προκύψουν αναλογικά και µε βάση την παραγωγική δραστηριότητα των υποψήφιων προς συµµετοχή στην οργάνωση φορέων.

Show Buttons
Hide Buttons