Ν. Έξαρχος: «Ψευτοκαυγάς» ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την επταήμερη εργασία

Ν. Έξαρχος: «Ψευτοκαυγάς» ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την επταήμερη εργασία

Τον «ψευτοκαβγά» ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ με αφορμή τις δηλώσεις του Κυρ. Μητσοτάκη για την 7ήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων σχολίασε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Έξαρχος και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, στην προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην Ηγουμενίτσα.

Ο κ. Έξαρχος τόνισε πως αποτελεί εμπαιγμό για τους εργαζόμενους της Θεσπρωτίας και όλης της Ηπείρου να εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ως υπερασπιστής τους, απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα που έχουν συνδιαμορφώσει από κοινού με την ΝΔ όλα αυτά τα χρόνια.

Σημείωσε μεταξύ άλλων: «Με την πολιτική τους καταστρέφουν κάθε οικογενειακό προγραμματισμό των λαϊκών οικογενειών. Στην κυριολεξία χάνει η μάνα το παΐδι και το παΐδι την μάνα. Υπονομεύουν την υγεία των εργαζομένων, αφού η κατάργηση του 8ωρου στην πράξη με την διευθέτηση του εργασίμου χρόνου, τους στερεί την δυνατότητα της ξεκούρασης, της αναπλήρωσης των μυϊκών και πνευματικών δυνάμεων τους. Η εντατικοποίηση, η εφταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων η διεύρυνση των εργολαβικά εργαζομένων που τους φέρονται σαν δεύτερης και τρίτης κατηγορίας ανθρώπους με πετσοκομμένα δικαιώματα και διαρκή ανασφάλεια, αυτά είναι τα πρότυπά τους, είτε με «σοσιαλδημοκρατική» είτε με «νεοφιλελεύθερη» απόχρωση».

Show Buttons
Hide Buttons