Ν. Γκόλας: Δωδεκάμηνος τουριστικός προορισμός τα Γιάννενα

Ν. Γκόλας: Δωδεκάμηνος τουριστικός προορισμός τα Γιάννενα

Η αυξημένη τουριστική κίνηση των τελευταίων ημερών στην πόλη των Ιωαννίνων και στις γύρω περιοχές, δημιουργεί την ικανοποίηση στους τοπικούς φορείς για την απόδοση της προσπάθειας προβολής όλα αυτά τα χρόνια, του λεγόμενου προορισμού «Ιωάννινα», και μάλιστα με τέτοιο τρόπο ώστε τα Γιάννενα να καταστούν προορισμός διάρκειας 12 μηνών.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος τουρισμού του Δήμου Ιωαννιτών Νίκος Γκόλας, «έχει πειστεί και ο κάθε κακόπιστος ότι τα Γιάννενα αποτελούν ένα δωδεκάμηνης διάρκειας τουριστικό προορισμό, έναν από τους ισχυρούς δωδεκάμηνους προορισμούς της Ελλάδας, με επισκέπτες από ολόκληρη την Ευρώπη και όχι μόνο από την χώρα μας».

Όπως τόνισε ο κ. Γκόλας για το γεγονός αυτό, «μας γεμίζει με χαρά γιατί αυτός ήταν ένας στόχος που είχαμε βάλει από την αρχή εδώ και οκτώ χρόνια, βλέπουμε να αρχίσει να πραγματοποιείται, βλέπουμε μια προσπάθεια που σαν βάση της είχε τη συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων, να αποδίδει καρπούς και θέλω να πιστεύω και το πιστεύω, ότι και η επόμενη δημοτική αρχή θα συνεχίσει με την ίδια δυναμική και θέληση το ίδιο δύσκολο έργο».

Από την άλλη πρόσθεσε ο κ. Γκόλας: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο τουρισμός είναι ένα κομμάτι που έχει πάρα πολύ γρήγορες μεταβολές, δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό, από την άλλη όμως, αποδίδει γρήγορα καρπούς και με τη σωστή διαχείριση, μπορεί να βοηθήσει πάρα πολλά κοινωνικά στρώματα».

 

Για το αεροδρόμιο

Αναφορικά με την επικείμενη ολοκλήρωση του έργου αναβάθμισης του αεροδρομίου Ιωαννίνων, και την προσέλκυση πτήσεων οι οποίες πλέον φέρνουν κόσμο και στα Γιάννενα και όχι μόνο στους γύρω κοντινούς προορισμούς, εντός ή εκτός ελληνικών συνόρων, ο κ. Γκόλας σημείωσε πως το αεροδρόμιο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα στην περιοχή αλλά θα ήταν χωρίς σκοπό, αν δεν υπήρχε ο συντονισμένος αγώνας από όλους τους φορείς, το Δήμο, την περιφέρεια, την Ένωση Ξενοδόχων, το επιμελητήριο Ιωαννίνων για να γίνει λειτουργικό και να έχουμε αυτές τις πτήσεις.

«Οι πτήσεις δεν έρχονται γιατί φτιάχτηκε το αεροδρόμιο αλλά γιατί έγινε μια μεγάλη προσπάθεια από πολλούς ανθρώπους. Πλέον βλέπουμε τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας, βλέπουμε κόσμο που έρχεται με πτήσεις τσάρτερ, που δεν πάει μόνο σε παραθαλάσσιες περιοχές αλλά έρχεται ξανά στην πόλη, έρχεται ξανά στην περιοχή, αφήνει τα χρήματά του και θα είναι στο μέλλον, ακόμα μεγαλύτερη αυτή η αύξηση της κίνησης» σημείωσε.

Show Buttons
Hide Buttons