Ξεκινούν αύριο τα διαδικτυακά μαθήματα σε Γυμνάσια και Λύκεια

Ξεκινούν αύριο τα διαδικτυακά μαθήματα σε Γυμνάσια και Λύκεια

Στις διαδικτυακές τους τάξεις θα επιστρέψουν αύριο, Παρασκευή οι μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων όλης της χώρας. Μετά το αλαλούμ που προκλήθηκε σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, το Υπουργείο Παιδείας, με ανακοίνωσή του, ξεκαθάρισε το τοπίο και για τις ημερομηνίες επαναλειτουργίας αλλά και για τον τρόπο που θα γίνονται τα μαθήματα.

Έτσι, σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου που εξεδόθη νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη, ξεκαθαρίζεται ότι τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα Ειδικά Σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν δια ζώσης την ερχόμενη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, ενώ η εξ αποστάσεως εκπαίδευση αφορά μόνο τα γυμνάσια και τα λύκεια που ανοίγουν αύριο.

Το υπουργείο υπενθυμίζει επίσης ότι η σχετική απόφαση ελήφθη μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής των ειδικών. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι αύριο αναμένεται νέα συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων η οποία θα κρίνει το αν και πότε Γυμνάσια και Λύκεια θα λειτουργήσουν και αυτά δια ζώσης.

Ήδη, έχει εκδοθεί σχετική εγκύκλιος στα σχολεία, βάσει της οποίας, οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί που υπηρετούν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα αναλάβουν υπηρεσία, αύριο, Παρασκευή.

 

Rapid tests σε εκπαιδευτικούς πριν το άνοιγμα των σχολείων

Στο μεταξύ, εκπαιδευτικοί έχουν ξεκινήσει ήδη να δηλώνουν εθελοντικά την πρόθεσή τους να εξεταστούν προληπτικά για κορονοϊό, μέσω της πλατφόρμας δωρεάν ελέγχου COVID-19 για εκπαιδευτικούς https://edu.testing.gov.gr/, ενώ έχουν προγραμματιστεί και τα πρώτα ραντεβού για αύριο Παρασκευή 8 Ιανουαρίου.

Το μέτρο στοχεύει στην ευρύτερη παρακολούθηση της πορείας του κορονοϊού στη χώρα και την εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στο σχολικό περιβάλλον. Ενόψει της δια ζώσης επαναλειτουργίας των νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων και σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, καλούνται όσοι εκπαιδευτικοί των σχολείων αυτών επιθυμούν να υποβληθούν σε έλεγχο για τον νέο κορονοϊό, να καταθέσουν αίτηση στην πλατφόρμα για τους δειγματοληπτικούς ελέγχους.

Σημειώνεται ότι η επιλογή των εθελοντών θα γίνεται βάσει σειράς προτεραιότητας (χρονική και γεωγραφική) και πάντοτε αναλόγως των διαθέσιμων ημερησίως τεστ. Οι αιτούντες θα ταυτοποιούνται μέσω του ηλεκτρονικού τους λογαριασμού στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (@sch.gr) και θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα, ενώ αναλυτικότερες οδηγίες σχετικά με τη διαδικασία περιλαμβάνονται στην εν λόγω πλατφόρμα.

Show Buttons
Hide Buttons