Ξεκινούν οι εγγραφές στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων

Ξεκινούν οι εγγραφές στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων

Ξεκινούν από την ερχόμενη Δευτέρα, 14 Μαΐου, οι εγγραφές – μετεγγραφές στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων για εκπαίδευση κατά το σχολικό έτος 2018-2019, χωρίς ηλικιακούς φραγμούς, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση. 

Εγγραφές θα γίνονται καθημερινά τις απογευματινές ώρες από 19:00 έως 22:00 στο χώρο του σχολείου αλλά και ηλεκτρονικά στην Ιστοσελίδα: http://lyk-esp-ioann.ioa.sch.gr  Τηλ.2651049136 & 6936685255

Το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων βρίσκεται στην καρδιά της πόλης των Ιωαννίνων στο ιστορικό κτίριο της Ακαδημίας και προσφέρει ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση σε όλους τους πολίτες  ανεξαρτήτως ηλικίας, εργαζομένους, αυτοαπασχολούμενους ή ανέργους αρκεί να έχουν απολυτήριο Γυμνασίου ή να έχουν τελειώσει το σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας. Το εσπερινό ωράριο του Σχολείου (18:45 – 22:05) προσφέρεται για εκείνους που οι επαγγελματικές, προσωπικές ή οικογενειακές τους υποχρεώσεις δεν τους επιτρέπουν να φοιτήσουν σε πρωινό σχολείο.

Επιλέξτε τη φοίτησή σας στο Εσπερινό Λύκειο

  • Για να αποκτήσετε υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο και περισσότερες γνώσεις.
  • Για να αποκτήσετε μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση και να διεκδικήσετε μία καλύτερη θέση εργασίας στο μέλλον.
  • Για να φοιτήσετε σ’ ένα φιλικό και ήσυχο σχολείο με μικρό αριθμό

μαθητών (συνολικά και ανά τμήμα), στο οποίο διδάσκουν εκπαιδευτικοί με διάθεση να σας βοηθήσουν να εκπληρώσετε τους στόχους σας

  • Για να έχετε την ευκαιρία να συμμετέχετε σε ποικίλες εξωδιδακτικές δραστηριότητες που έχουν σχέση με θέματα πολιτισμού, περιβάλλοντος, αγωγής υγείας κ.ά. και στοχεύουν στην ενημέρωση και καλλιέργεια των δεξιοτήτων των μαθητών.

Οι απόφοιτοι του ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ :

  • Αποκτούν Απολυτήριο Λυκείου
  • Διεκδικούν Ευνοϊκή πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω των ειδικών Πανελλαδικών Εξετάσεων των Εσπερινών Λυκείων (με πιο εύκολα θέματα και με λιγότερη ύλη σε σχέση με τα ημερήσια Λύκεια) σε ποσοστό πρόσβασης 1% καθ’ υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων. Στις Πανελλαδικές 2017, 27 μαθητές του σχολείου πέρασαν σε ΑΕΙ/ΤΕΙ της χώρας.
  • Μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους:
  1. σε οποιοδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό ΙΕΚ και να αποκτήσουν πτυχίο ειδικότητας επιπέδου 5 ή
  2. σε ΕΠΑΛ και να αποκτήσουν πτυχίο ειδικότητας επιπέδου 4 ή 5
Show Buttons
Hide Buttons