Ξεπερνιέται (;) ο έλεγχος της Αποκεντρωμένης για την έκπτωση συνέπειας

Ξεπερνιέται (;) ο έλεγχος της Αποκεντρωμένης για την έκπτωση συνέπειας

Τους λόγους που επικαλέστηκε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας για το μπλοκάρισμα της απόφασης για την έκπτωση συνεπείας 15% στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΙ – διαβάστε εδώ αναλυτικά – που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων και το Διοικητικό Συμβούλιο της δημοτικής επιχείρησης… αίρει το Υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τελευταία εξέλιξη, στην οποία αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Μάκης Χρυσοστόμου, το Υπουργείο Εσωτερικών κρίνει ότι η έκπτωση συνέπειας δεν εντάσσεται στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΙ για να απαιτείται μελέτη κόστους – οφέλους και για να απαιτείται η διαδικασία που προβλέπεται από το νόμο, προκειμένου για αυξομειώσεις στα τιμολόγια του νερού.

Το Υπουργείο θεωρεί την έκπτωση συνέπειας κίνητρο για να εισπράξει περισσότερα χρήματα η ΔΕΥΑΙ και τις επόμενες μέρες το ΥΠΕΣ θα στείλει απάντηση στην Αποκεντρωμένη ότι δεν χρειάζεται να κάνει επικαιροποίηση. Το σχετικό ερώτημα έστειλε προς το Υπουργείο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου.

Αναφορικά με την… πεντάδα παραβάσεων που διαπίστωσε στη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού της ΔΕΥΑΙ, το Σώμα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, κληθείς να τοποθετηθεί ο Δήμαρχος Ιωαννιτών και πρόεδρος της επιχείρησης Θωμάς Μπέγκας υποστήριξε πως ο φορέας έχει τα νομικά εργαλεία για να υποστηρίξει τις απόψεις του και πως αυτή τη στιγμή, οι υπηρεσίες ολοκληρώνουν την απάντησή τους, ώστε εκ του σύνεγγυς να δει θέμα η δημοτική αρχή. Όπως συνέβη και με την Κενάν Μεσαρέ, στην οποία οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος διενήργησαν επανειλημμένα ελέγχους στο παρελθόν, η νομική υπηρεσία του Δήμου επιλαμβάνεται του θέματος, ώστε να αποφευχθούν πρόστιμα και κυρώσεις.

Show Buttons
Hide Buttons