Ξεσηκωμός στην Κέρκυρα για τη νέα έδρα της Περιφερειακής Υπηρεσίας του ΕΟΤ που έρχεται στα Γιάννενα

Ξεσηκωμός στην Κέρκυρα για τη νέα έδρα της Περιφερειακής Υπηρεσίας του ΕΟΤ που έρχεται στα Γιάννενα

Ο ένας μετά τον άλλον, παράγοντες της Διοίκησης και κόμματα στην Κέρκυρα, αντιδρούν στην υπαγωγή του ΕΟΤ Κερκύρας στην Υπηρεσία του Οργανισμού με έδρα τα Γιάννενα.

Σύμφωνα με το νέο οργανόγραμμα του ΕΟΤ, συγκροτείται εσωτερική Υπηρεσία Εσωτερικού Ηπείρου και Ιονίων Νήσων με έδρα τα Γιάννινα. Οι υπηρεσίες αυτές λειτουργούν ως Διευθύνσεις υπηρεσιών Εσωτερικού και Εξωτερικού του Ε.Ο.Τ. Δηλαδή λαμβάνουν τις κύριες αποφάσεις που αφορούν τις υπηρεσίες του ΕΟΤ στα Ιόνια Νησιά και την Ήπειρο.
Το δημοτικό συμβούλιο Κέρκυρας, με απόφασή του τονίζει ότι «αφενός μεν έτσι συνεχίζεται η αποδυνάμωση της ήδη εγκαταλελειμμένης, κατά παράβαση του άρθρου 102 του Συντάγματος, νησιωτικής Περιφέρειας των Ιονίων Νήσων με ορατό ανιστόρητο στόχο την πλήρη κατάργησή της, αφετέρου δε είναι διαφορετικής υφής και στόχων η τουριστική πολιτική νησιώτικων και ηπειρωτικών περιοχών».
Το δημοτικό συμβούλιο Κέρκυρας ζητά:
1) Την ανάκληση της σχετικής απόφασης συγκρότησης του Οργανογράμματος του Ε.Ο.Τ. που συμπεριλαμβάνει τις Υπηρεσίες του ΕΟΤ Ιονίων Νήσων στην Περιφέρεια της Ηπείρου. Και 
2) Την συμπερίληψη των παραπάνω Υπηρεσιών στην Κέρκυρα που τυγχάνει έδρα της Π.Ι.Ν. 
 
Ο περιφερειάρχης
Την αντίδρασή του στην ενσωμάτωση των Περιφερειών Ηπείρου και Ιονίων Νήσων για τη νέα εσωτερική υπηρεσία που διοργανώνει ο ΕΟΤ με έδρα τα Γιάννενα εκφράζει ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος. Όπως επεξηγεί ο κ. Γαλιατσάτος «οι υπηρεσίες που ασχολούνται με τον Τουρισμό διαρθρώνονται σε δύο επίπεδα. Το ένα είναι απευθείας οι υπαγόμενες υπηρεσίες στο Υπουργείο Τουρισμού, όπως είναι η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού που υπάρχει και εδρεύει στην Κέρκυρα και δε μεταφέρεται, παραμένει ως έχει και έχει την ευθύνη της Κέρκυρας και της Λευκάδας και τον αντίστοιχο γραφείο το οποίο εδρεύει στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς και υπάγεται στην Περιφερειακή Υπηρεσία του Υπουργείου Τουρισμού που είναι στην Πάτρα. Για αυτό το θέμα υφίσταται ένα ζήτημα ότι τελικά και το Υπουργείο Τουρισμού και τα υπόλοιπα Υπουργεία, θα πρέπει να διοργανώνουν τις υπηρεσίες τους με βάση τον κεντρικό σχεδιασμό οργάνωσης του κράτους που είναι σήμερα οι 13 Περιφέρειες της χώρας. Έτσι για το συγκεκριμένο θέμα θα πρέπει να δουν μελλοντικά τον τρόπο οργάνωσή τους σε επίπεδο Περιφέρειας Ιονίων Νήσων». 
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ
Η Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή (ΠΣΕ) Ιονίων Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει τα εξής:
α) Η ΠΙΝ δικαιούται να έχει τις δικές της Διευθύνσεις Υπηρεσιών αυτοτελώς.
β) Η συμβολή της ΠΙΝ στον τουριστικό τομέα είναι τέτοια που να δικαιολογεί απόλυτα ίδρυση αυτοτελούς υπηρεσίας του ΕΟΤ με έδρα την Κέρκυρα.
γ) Η ίδρυση Τμήματος Τουριστικών Σπουδών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο (αίτημα δεκαετιών το οποίο έκανε πράξη η σημερινή κυβέρνηση) καθιστά απαραίτητη και αναγκαία την ίδρυση υπηρεσίας του ΕΟΤ στην ΠΙΝ με έδρα την Κέρκυρα.
Show Buttons
Hide Buttons