Οικονόμου – Φωτήλας στα Γιάννενα για τα προβλήματα του εθνικού συστήματος υγείας

Οικονόμου – Φωτήλας στα Γιάννενα για τα προβλήματα του εθνικού συστήματος υγείας

Περιοδεία στους Νομούς Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας πραγματοποίησαν την Παρασκευή στελέχη του κοινοβουλευτικού τομέα υγείας της ΝΔ.

«Περιοδεία διάγνωσης» των προβλημάτων του τομέα της υγείας σε όλη την Ελλάδα χαρακτήρισε αυτή τη διαδικασία καλωσορίζοντας το κλιμάκιο, με δηλώσεις του στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Κώστας Τασούλας, ο οποίος συνόδευε στην επίσκεψή τους στα δύο νοσοκομεία της πόλης μας τον τομεάρχη υγείας της ΝΔ και τον αναπληρωτή του, Βασίλη Οικονόμου και Ιάσωνα Φωτήλα αντίστοιχα.

Ο πρώτος, βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και ο δεύτερος, βουλευτής Αχαΐας, περιόδευσαν στα δύο νοσοκομεία και ενημερώθηκαν από τις διοικήσεις τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσο επίσης και από τα στελέχη των δύο ιδρυμάτων, κάτι που τόνισε ιδιαίτερα στις δηλώσεις του ο Βασίλης Οικονόμου, πλέκοντας το εγκώμιο του επιστημονικού προσωπικού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. «Το ΠΓΝΙ είναι ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία της χώρας, έχει ένα φοβερό επιστημονικό προσωπικό, πρώτης τάξεως και φήμης που καθιστά το νοσοκομείο από τα καλύτερα της χώρας» σημείωσε για να προσθέσει πως ως ΝΔ «θέλουμε να διατηρηθεί σε πολύ υψηλό επίπεδο οι άνθρωποί του, να κοσμούν και να ενισχύουν τη φήμη του ιατρικού συστήματος, απέναντι σε όσους θέλουν να κάνουν χρήση». Μάλιστα εδώ συμπλήρωσε… χρήση του συστήματος υγείας… «αφού πληρώσει ο πληθυσμός, να σταματήσει το τζάμπα και το τελείως ασύδοτο που υπάρχει σήμερα»…

Στόχος της περιοδείας του κλιμακίου ήταν όπως είπε ο κ. Οικονόμου, να κατατεθούν προτάσεις, στην προσπάθεια να υποστηριχθεί το κλονισμένο σύστημα υγείας της χώρας, αφού τα τελευταία χρόνια, χειρότερα έχουν πάει τα πράγματα και να ξαναστηθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Προτάσεις κατατίθενται σε συνεργασία με τους τοπικούς βουλευτές, σημείωσε και έδειξε τον Κώστα Τασούλα για τα θέματα που αφορούν τα Ιωάννινα, έχοντας νωρίτερα, ίσως, εισπράξει τη δυσαρέσκεια του βουλευτή Ιωαννίνων, για το γεγονός ότι στην πρόσφατη ερώτηση Οικονόμου – Φωτήλα για το ΠΓΝΙ, έλειπε η υπογραφή του Γιαννιώτη βουλευτή.

 

Το τέταρτο κτίριο

Το θέμα της λειτουργίας του λεγόμενου 4ου κτιρίου ή πενταόροφου, απασχόλησε τη συνάντηση των βουλευτών της ΝΔ με τη διοίκηση του ιδρύματος. Αυτό που τόνισε ο κ. Οικονόμου είναι πως άκουσε με ενδιαφέρον τις απαντήσεις της διοίκησης, στις ενστάσεις και τους προβληματισμούς που διατυπώνουν οι εργαζόμενοι στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Ο κ. Οικονόμου δήλωσε υπέρμαχος της άποψης πως «όποιες κινήσεις κάνει κάθε διοίκηση, να ρωτάει τους πρωταγωνιστές», γιατί οι εργαζόμενοι είναι μόνιμοι… Πολιτικοί και διοικήσεις έρχονται και παρέρχονται, είπε με νόημα, αναφερόμενος και στην ερώτηση που κατέθεσε με τον Ιάσωνα Φωτήλα προ ημερών, στον ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Για το θέμα της λειτουργίας του 4ου κτιρίου, σε δηλώσεις του, ο διοικητής του ιδρύματος Βασίλης Τσίκαρης τόνισε ότι κατά την ενημέρωση των βουλευτών λύθηκαν παρεξηγήσεις και λάθος εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί ως σήμερα και υποστήριξε πως η χωροθέτηση των κλινικών δε σχετίζεται με τον αριθμό των κλινών του οργανογράμματος αλλά με τους χώρους μόνο. Όσον αφορά την κατά πλειοψηφία απόφαση του Δ.Σ. του ιδρύματος για τη λειτουργία, τόνισε πως το όχι των τριών μελών της διοίκησης δε σημαίνει ότι η άρνησή τους ήταν καθολική καταψήφιση της πρότασης αλλά διαφορετική άποψη επί συγκεκριμένων σημείων.

Το νεότερο σε αυτή την υπόθεση είναι πως ο κ. Τσίκαρης άφησε ανοιχτό το εξής ενδεχόμενο: αν κάτι σε κάποια φάση μπορεί να επανεξεταστεί, είναι μόνο το ζήτημα της καρδιοχειρουργικής κλινικής. «Αν βρεθεί καλύτερη προοπτική για τη συγκεκριμένη κλινική, αν προκύψει καλύτερη πρόταση όταν φτάσουμε στη φάση της μεταφοράς της, θα το ξαναδούμε» είπε.

Αναφέρθηκε δε και σε προχθεσινή σύσκεψη για το θέμα με τους Κορομπίλια, Ελισάφ, Πασχόπουλο και Καστανουδάκη. Ο Μωυσής Ελισάφ είναι ο αναπληρωτής διοικητής του κ. Τσίκαρη επί ακαδημαϊκών θεμάτων που έχει μπει στον «πάγο» κυριολεκτικά από τη σημερινή διοίκηση… Οι άλλοι τρεις, Αναστάσιος Κορομπίλιας, Μηνάς Πασχόπουλος και Ιωάννης Καστανουδάκης, έχουν υπογράψει τρεις αποφάσεις κατά της πρότασης της διοίκησης για τη λειτουργία του 4ου κτιρίου, εκπροσωπώντας αντίστοιχα, τον Χειρουργικό Τομέα, την Ιατρική Σχολή και το Επιστημονικό Συμβούλιο του ιδρύματος

Στη σύσκεψη αυτή λοιπόν, ο κ. Τσίκαρης διεμήνυσε πως αν βρεθεί καλή λύση για την Καρδιοχειρουργική μόνο, η πρόταση θα αλλάξει. Τόνισε δε πως «ως διοίκηση δίνουμε βαρύτητα στην ανάπτυξη της καρδιοχειρουργικής κλινικής. Θέλω να αναπτυχθεί και να στελεχωθεί για να καλύψει τη Δυτική Ελλάδα. Ας δούμε το δάσος και ας μην επικεντρώσουμε στο δέντρο», όπου δάσος είναι το μέλλον της καρδιοχειρουργικής κλινικής…

(Το ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Νέοι Αγώνες» στο φύλλο του Σαββάτου, 3/3/2018)

Show Buttons
Hide Buttons