Οι «Έλληνες Ριζοσπάστες»… του Σ. Τσιτουρίδη

Οι «Έλληνες Ριζοσπάστες»… του Σ. Τσιτουρίδη

Το ερώτημα προς τα μεγάλα κόμματα αν θα στηρίξουν τις προτάσεις των ισχυρών της Ευρώπης, για μείωση του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα χρόνια 2021-2027, στα κονδύλια της αγροτικής πολιτικής και των έργων του Ταμείου Συνοχής, απηύθυνε από τα Γιάννενα, ο Σάββας Τσιτουρίδης, πρόεδρος του κόμματος των «Ελλήνων Ριζοσπαστών», ενός κόμματος ζωής μόλις επτά εβδομάδων.

Ο πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή, για χρόνια στέλεχος της Κομισιόν, ανακοίνωσε προ ημερών την ίδρυση του κόμματος και μαζί, το ευρωψηφοδέλτιο με το οποίο θα διεκδικήσει την εκλογή ενός τουλάχιστον από τους 21 ευρωβουλευτές που θα στείλει στις Βρυξέλλες η χώρα μας.

Το κόμμα των «Ελλήνων Ριζοσπαστών», όπως είπε ο κ. Τσιτουρίδης από την έδρα του εμπορικού Επιμελητηρίου των Ιωαννίνων, το μεσημέρι της Τετάρτης, είναι πολιτικά φιλελεύθερο, ασπάζεται τον κοινωνικό φιλελευθερισμό, αποδέχεται τον ελεγκτικό ρόλο του κράτους, λέει ένα μεγάλο «ναι» στην Ευρώπη αλλά ένα επίσης μεγάλο «όχι» στον τρόπο με τον οποίο πορεύεται σήμερα, η Ευρώπη.

«Ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια πολύ στενοχωρημένοι, όταν ακούμε προέδρους μεγάλων κομμάτων που είπαν και συνεχίζουν να λένε ότι οι εκλογές είναι προθέρμανση για τις εθνικές εκλογές. Εμείς λέμε ότι οι ευρωεκλογές είναι κάτι πολύ σημαντικό και είναι στρεβλή πολιτική και αντιευρωπαϊκή η άποψη που λέει το αντίθετο» σημείωσε ο . Τσιτουρίδης.

Η κανονικότητα της χώρας μας, πρόσθεσε, περνάει μέσα και από τις Βρυξέλλες και αφού εξήγησε πως λειτουργεί το ευρωκοινοβούλιο – άλλοτε συμβουλευτικό όργανο αλλά εδώ και δέκα χρόνια με αποφασιστικό ρόλο, και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή… – έθεσε το θέμα της κατάρτισης του προϋπολογισμού των ετών 2021-2027 για την ΕΕ που θα είναι ένα από τα πρώτα θέματα που θα απασχολήσουν το νέο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο μετά τις εκλογές: η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μείωση της ΚΑΠ κατά 15% και μείωση του ΕΣΠΑ κατά 15%, σημαίνει για την Ελλάδα εισροές κατά 1 δισ. ευρώ περίπου λιγότερες. «Θέτουμε το ερώτημα στα δύο μεγάλα κόμματα: θα καταψηφίσουν την πρόταση του Γερμανικού κατεστημένου;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσιτουρίδης.

Τον πρόεδρο του κόμματος συνόδευσαν στα Γιάννενα δύο από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, η Μαρία Γαβουχίδου, Στέλεχος της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex) και ο Γρηγόρη Σαραφιανός, Ιδιοκτήτης Ιδιωτικής Κλινικής και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών.

Show Buttons
Hide Buttons