Οι διαμαρτυρίες για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων πάνε Δωδώνη…

Οι διαμαρτυρίες για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων πάνε Δωδώνη…

Η πρωτοβουλία πολιτών «Σώστε την Ήπειρο» επιτίθεται για δεύτερη φορά στη δημοτική αρχή του Δήμου Δωδώνης, με αφορμή την αποδοχή χορηγίας της εταιρείας Energean Oil and Gas για το Φεστιβάλ της Αρχαίας Δωδώνης.

Για μια χούφτα πετροδόλαρα «βεβήλωσε» την ιερότητα του χώρου η δημοτική αρχή της Δωδώνης, υποστηρίζει με ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Πολιτών και καταγγέλλει πως η δημοτική αρχή αποφάσισε να θέσει σε κίνδυνο τη φήμη του αρχαίου θεάτρου, αδιαφορώντας για τον αντίκτυπο.

Διαμαρτυρία διοργάνωσαν την περασμένη Κυριακή, την ώρα της θεατρικής παράστασης οι Πρωτοβουλίες της Ηπείρου ενάντια στις εξορύξεις πετρελαίων. Πολίτες με συνθήματα κατά των πετρελαϊκών χορηγιών, τις οποίες αποδέχθηκε –αν δεν τις ζήτησε- ο Δήμος, αλλά και «πυρά» κατά της κυβέρνησης και της Εφορείας Αρχαιοτήτων ανέδειξαν το ηθικό και πολιτικό όπως το χαρακτηρίζουν, ζήτημα των χορηγιών.

«Ο Δήμαρχος… στριμώχτηκε για να περάσει την είσοδο του αρχαίου χώρου, την ώρα που τα συνθήματα των διαμαρτυρομένων τον χαρακτήριζαν «υποτακτικό». Και μετά ζήτησε, μέσα από το αρχαίο θέατρο, την ταχύτερη αναστήλωση του μνημείου, ώστε να λαμβάνει… περισσότερα πετροδόλαρα, δυσφημίζοντας το μεγαλύτερο μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς στην Ήπειρο» σημειώνεται στην ανακοίνωση των πρωτοβουλιών που ζητούν από το Δήμο Δωδώνης να αναθεωρήσει την πολιτική «βεβήλωσης» και να σεβαστεί το μνημείο, αποποιούμενος, έστω και τώρα, τις χορηγίες των πετρελαϊκών εταιριών.

Show Buttons
Hide Buttons