Οι «Ενεργοί Πολίτες της Ηπείρου» ρωτούν τον Πρωθυπουργό…

Οι «Ενεργοί Πολίτες της Ηπείρου» ρωτούν τον Πρωθυπουργό…

Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό απευθύνουν τα μέλη της Κίνησης Πολιτών κατά των ερευνών και εξορύξεων υδρογονανθράκων στην Ήπειρο, μετά τις εκπτώσεις στη Δημοκρατία που βίωσαν πολίτες, οι οποίοι διαδήλωσαν ειρηνικά και προσήχθησαν προληπτικά στην ασφάλεια, λίγο πριν την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στα Γιάννενα, το απόγευμα της Κυριακής.

Τις προληπτικές προσαγωγές κατήγγειλαν οι Οικολόγοι Πράσινοι που τις υπέστησαν κιόλας…

Η ανοιχτή επιστολή αναφέρει τα εξής:

Κύριε πρωθυπουργέ,

θα θέλαμε να σας καλωσορίσουμε στα Ιωάννινα το απόγευμα της Κυριακής, αλλά, δυστυχώς, δεν μας δόθηκε η δυνατότητα.

Πριν από την ομιλία σας, απλοί πολίτες εκδιώχθηκαν από το χώρο της εκδήλωσης, επειδή συμμετέχουν ή έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην καταστροφική προοπτική της εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Ήπειρο. Ανάμεσά τους ήταν και μέλη από την γυναικεία χορευτική ομάδα «Βρυσούλες», οι οποίες την προηγούμενη μέρα διαδήλωσαν ειρηνικά, συμμετέχοντας στη μεγαλειώδη κινητοποίηση στα Ιωάννινα. Δυστυχώς, κάποιες εξ αυτών, που είχαν έρθει να ακούσουν την ομιλία σας, προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα για “εξακρίβωση στοιχείων”, ενώ κάποιες άλλες εκδιώχθηκαν, επειδή, όπως τους απάντησαν σε ερώτησή τους, “εθεάθησαν” στις κινητοποιήσεις ενάντια στις εξορύξεις. Επίσης προσήχθησαν στο τμήμα και άλλοι δύο άντρες που είχαν την ατυχία η εμφάνισή τους να θεωρηθεί ύποπτη.

Κύριε πρωθυπουργέ,

η φωνή των Ηπειρωτών, δυστυχώς, δεν φτάνει στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά, όπως αποδείχτηκε, δεν κατέστη δυνατόν να την ακούσετε ούτε στην καρδιά της Ηπείρου. Ο αγώνας ενάντια στις εξορύξεις διεξάγεται εδώ και δυο χρόνια με αξιοπρέπεια και ανιδιοτέλεια, χωρίς να έχει σημειωθεί αυτό το διάστημα καμιά βίαιη ενέργεια.

Ωστόσο, αντιμετωπίζοντας εν έτει 2019 το φακέλωμα απλών πολιτών, που παίρνουν θέση σε ένα τόσο σημαντικό κοινωνικό ζήτημα του τόπου τους, καθώς και την προληπτική τρομοκράτησή τους από κρατικές υπηρεσίες, ειλικρινά αναρωτιόμαστε: “Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο;” Πότε οι πολίτες θα αποκτήσουν λόγο για θέματα που επηρεάζουν σημαντικά τη ζωή τους; (Η διαβούλευση, που υποτίθεται ότι θα γινόταν, σύμφωνα και με τη σύμβαση που υπογράφτηκε, αλλά και σύμφωνα και με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ! Άδειο κέλυφος…)

Αγαπητέ συμπατριώτη, κύριε πρωθυπουργέ, δεν θα πάψουμε ποτέ να υπερασπιζόμαστε τον τόπο μας.

Καλή αντάμωση!!!

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΥΔΡΟΟΓΝΑΝΘΡΑΚΩΝ

Show Buttons
Hide Buttons