Οι μετεγγραφές «απειλούν» τα Πανεπιστήμια

Οι μετεγγραφές «απειλούν» τα Πανεπιστήμια

Τα Πανεπιστήμια ανησυχούν για την πιθανότητα μεγάλης μεταβολής στον πληθυσμό των φοιτητών που αναμένεται να εξυπηρετήσουν τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά και το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει καταλήξει ακόμα στην εγκύκλιο για τις μετεγγραφές φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 που αναμένονταν αρχές Οκτωβρίου…

Μετά από μεγάλο αριθμό αιτημάτων πρωτοετών φοιτητών που προτίθενται να ζητήσουν μετεγγραφή προς ή από τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, παρακαλούμε όπως μας γνωστοποιήσετε τη διαδικασία και τον χρόνο υποβολής αιτήσεων, ώστε να ληφθούν άμεσα μέτρα για την παροχή φοιτητικές μέριμνας (σίτιση και στέγαση), συγγραμμάτων και έγκαιρης παρακολούθησης των μαθημάτων τους.

Ήδη το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έχει δηλώσει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του αναμενόμενου και φέτος, μεγάλου κύματος μετεγγραφών στο ακαδημαϊκό έργο του, σύμφωνα με απόφαση της Συγκλήτου.

Να ανησυχεί φαίνεται και η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Αυτό προκύπτει από την επιστολή του Πρύτανη του τοπικού ΑΕΙ προς την Υπουργό Παιδείας, για το ίδιο θέμα.

Ο κ. Αλμπάνης τονίζει στην επιστολή του τα εξής: «Μετά από μεγάλο αριθμό αιτημάτων πρωτοετών φοιτητών που προτίθενται να ζητήσουν μετεγγραφή προς ή από τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, παρακαλούμε όπως μας γνωστοποιήσετε τη διαδικασία και τον χρόνο υποβολής αιτήσεων, ώστε να ληφθούν άμεσα μέτρα για την παροχή φοιτητικές μέριμνας (σίτιση και στέγαση), συγγραμμάτων και έγκαιρης παρακολούθησης των μαθημάτων τους».

Show Buttons
Hide Buttons