Οι πολίτες θέλουν καθαρά λόγια, φίλε Γιώργο!

Οι πολίτες θέλουν καθαρά λόγια, φίλε Γιώργο!

Στην παρουσίαση, στην Πρέβεζα, των τεσσάρων πρώτων υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων του συνδυασμού του «Κοινό των Ηπειρωτών», ο επικεφαλής και υποψήφιος περιφερειάρχης Γιώργος Ζάψας επιφυλάχτηκε για μια ακόμα φορά, να τοποθετηθεί σε μεταγενέστερο χρόνο, για το θέμα των σεισμικών ερευνών και των πιθανών μελλοντικών εξορύξεων υδρογονανθράκων.

Η πλήρης απάντηση του Γ. Ζάψα είχε ως εξής: «Η Ήπειρος έχει 8 ποτάμια, 7 λεκάνες απορροής γιατί ο Αωός και ο Βοϊδομάτης έχουν την ίδια. Περιοχές Natura, την Παμβώτιδα… Θα πάμε σε αυτές τις περιοχές να κάνουμε εξορύξεις; Όχι!
Υπάρχουν περιοχές, που θα εξαιρεθούν. Τι να κάνουμε; Εξορύξεις στην Πάργα; Να την κάψουμε;
Όπου υπάρχουν περιθώρια με τις ασφαλιστικές δικλείδες που έχει υπογράψει το Υπουργείο για την έρευνα και την εξόρυξη θα το δούμε. Με τι ήρθατε εδώ; Με αυτοκίνητο δεν ήρθατε; Δεν κάψατε βενζίνη; Είναι ωραίο να παίρνουμε πετρέλαιο από τις αραβικές χώρες και εκεί να γίνεται πόλεμος και σκοτωμός; Όχι! Ο καθένας να φροντίσει τα του οίκου του με την προστασία του περιβάλλοντος πρωταρχική. Ως πότε εμείς θα το εισάγουμε και θα βλέπουμε πόλεμο να εξελίσσεται αλλού, γι’ αυτό το μεγάλο ζήτημα; Ας λύσουμε μόνοι μας τα ενεργειακά. Θα κάνουμε μία ημερίδα στα Ιωάννινα για τις ενεργειακές κοινότητες και θα ακολουθήσει και η συζήτηση για τους υδρογονάνθρακες. Δε το αποφεύγω».

Μια ερμηνεία που δίνεται στα λεγόμενα του κ. Ζάψα είναι πως «χρωματίζει» τις απόψεις του με τα επιχειρήματα της μιας πλευράς. Καλώς ή κακώς.

Απαιτείται ωστόσο καθαρότητα προεκλογικών λόγων για να γνωρίζει ο πολίτης τι θα ψηφίσει σε τρεις μήνες… Για τα πετρέλαια είχε πει τα ίδια που είπε την Πέμπτη – τίποτα σαφές δηλαδή – και πριν δυο μήνες – εδώ. Δε γίνεται να κρύβεται όμως, για ένα τόσο σοβαρό θέμα και να αποφεύγει να πάρει ξεκάθαρη θέση πριν τις εκλογές. Δε μπορεί να λέει πως… «ΘΑ τοποθετηθώ»… για να αποφύγει να το κάνει, ώστε να μη δυσαρεστήσεις αφενός τους αντιδρώντες στις σεισμικές έρευνες και αφετέρου τους κυβερνητικούς εταίρους του, οι οποίοι χαρακτηρίζουν τις εξορύξεις εθνική υπόθεση…

(Με πληροφορίες από το www.atpreveza.gr)

Show Buttons
Hide Buttons