Οι προτεραιότητες της Ηπείρου για το Ταμείο Ανάκαμψης

Οι προτεραιότητες της Ηπείρου για το Ταμείο Ανάκαμψης

Την επεξεργασία των προτάσεων που διατυπώθηκαν στη διάρκεια 2,5 ωρών τηλεδιάσκεψη των Ιωαννίνων, αναλαμβάνει η επιτροπή επεξεργασίας της πρότασης του Κινήματος Αλλαγής για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η πρώτη τηλεδιάσκεψη για το Ταμείο Ανάκαμψης και τις επιπτώσεις της πανδημίας φιλοξενήθηκε στα Γιάννενα από την τοπική οργάνωση και την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά – εδώ η ομιλία της.

Μια πλειάδα τοπικών φορέων, από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, το Δήμαρχο Ιωαννίνων, τον πρόεδρο της ΠΕΔ Ηπείρου μέχρι τους εκπροσώπους των αγροτών, πτηνοτρόφων, καφέ – μπαρ και δημοσίων υπαλλήλων, τα Επιμελητήρια κτλ. παρουσίασε τους προβληματισμούς του κάθε φορέα για την κρίση αλλά και τις προσδοκίες από τη χρηματοδοτική στήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ο πρώην Υπουργός Νίκος Χριστοδουλάκης έκανε την τεχνοκρατική εισήγηση της εκδήλωσης, τονίζοντας πως η χώρα χρειάζεται ένα εργαλείο εθνικής ανόρθωσης που μπορεί να είναι το Ταμείο Ανάκαμψης. «Δεν πρέπει να δούμε το Ταμείο Ανάκαμψης ως προέκταση του ΕΣΠΑ που έχει καταντήσει ένα επιδοματοποιείο…» τόνισε ο πρώην Υπουργός. Η Ελλάδα χρειάζεται ένα μηχανισμό χρηματοδότησης παραγωγικών επενδύσεων, σημείωσε.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ τελικά παρέστη στην εκδήλωση και χαιρέτισε στην αρχή της. Μίλησε για το μεγάλο πρόβλημα της γραφειοκρατίας.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης εξήρε τα προτερήματα της Ηπείρου μιλώντας για τον πρωτογενή τομέα. Υπογράμμισε πως υπάρχουν εκκρεμότητες στο διευρωπαϊκό δίκτυο της Ηπείρου, 35 έργα προτάθηκαν ως υποδομές για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης όπως είπε, όντας ωστόσο συγκρατημένα αισιόδοξος για το αποτέλεσμα.

Ένα αγροτικό πάρκο σε κάθε Περιφέρεια για τη στήριξη των τοπικών προϊόντων προτείνει το ΚΙΝΑΛ, όπως ανέφερε στο κλείσιμο της εκδήλωσης η Φώφη Γεννηματά, ξεχωρίζοντας τις αιχμές της πρότασης του κόμματός της, ενώ συμφώνησε για την κλιματική αλλαγή με τον πρόεδρο της ΠΕΔ Χρήστο Ντακαλέτση πως είναι προτεραιότητα τα αντιπλημμυρικά έργα και τα έργα της πολιτικής προστασίας.

Show Buttons
Hide Buttons