Οι ΣΜΑ δημοπρατούνται – Ερωτηματικό η λειτουργία τους…

Οι ΣΜΑ δημοπρατούνται – Ερωτηματικό η λειτουργία τους…

Για τρεις ακόμη Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) ολοκληρώθηκαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής τους, καθώς την Παρασκευή, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου συνεδρίασή της ανέδειξε τους αναδόχους για τους Σ.Μ.Α. Ηγουμενίτσας προϋπολογισμού 918.500 ευρώ, Άρτας 531.500 ευρώ και Μετσόβου 525.500 ευρώ.

Επίσης αναδείχτηκε ο ανάδοχος του έργου για την «Κατασκευή αγωγού μεταφοράς επεξεργασμένων στραγγιδίων του λειτουργούντος ΧΥΤΑ 1ης Διαχειριστικής ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου (Π.Ε. Ιωαννίνων) στη θέση Ελληνικό του Δ.Δ. Ελληνικού του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων», προϋπολογισμού 1.596.900 ευρώ.

Η λειτουργία

Ωστόσο, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε κληθεί για την Παρασκευή στην ΠΕΔ, ο πρόεδρος του περιφερειακού ΦΟΔΣΑ Στάθης Γιαννούλης, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και ενημέρωσε πως έχει ζητήσει με επιστολή του από τους προέδρους των ΦΟΔΣΑ των τριών διαχειριστικών ενοτήτων της Ηπείρου – στον έναν είναι πρόεδρος ο ίδιος – να τρέξουν τις διαδικασίες για τη λειτουργία των ΣΜΑ.

Η δρομολόγηση κατασκευής των 8 από τους 10 ΣΜΑ έχει ήδη γίνει από την Περιφέρεια Ηπείρου, με τη δημοπράτηση των σχετικών έργων, παρ’ όλα αυτά δεν έχει δρομολογηθεί η ανάθεση της λειτουργίας τους. Ποιος θα λειτουργήσει τους ΣΜΑ, όταν μιλάμε για διαγωνισμό που απαιτείται και ο οποίος θα πάρει αρκετούς μήνες για να καταλήξει, όπως συνέβη για παράδειγμα, με τις προγραμματικές συμβάσεις του ΧΥΤΑ Ιωαννίνων…

Εδώ οφείλουν να αναλάβουν την ευθύνη οι Δήμαρχοι και οι ΦΟΔΣΑ, αν όντως εννοούν αυτό που λένε αρκετοί τον τελευταίο καιρό πως η διαχείριση των απορριμμάτων είναι ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του πρώτου βαθμού.

Show Buttons
Hide Buttons