Οι φορείς… προ των ευθυνών τους για τα δύο ειδικά σχολεία της ΕΛΕΠΑΠ

Οι φορείς… προ των ευθυνών τους για τα δύο ειδικά σχολεία της ΕΛΕΠΑΠ

Πειστικές απαντήσεις για το θέμα της Μεταστέγασης του Ειδικού Νηπιαγωγείου & του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου ΣΑΠ από την ΕΛΕΠΑΠ σε προκάτ κτίρια εντός του παλιού «Χατζηκώστα» όπως έχει συμφωνηθεί, ζητά η Ένωση Γονέων Μαθητών του Δήμου Ιωαννιτών.

Η επιστολή της Ένωσης έχει ως αποδέκτες ταυτόχρονα, τον Δήμαρχο Ιωαννίνων, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών, την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου και τον Διευθυντή Α/θμιας Εκπαίδευσης.

Αναφέρει η επιστολή: «Στη σύσκεψη που κάνατε τον Ιούλιο αποφασίσατε την μεταστέγαση του σχολείου στο χώρο του Παλιού «Χατζηκώστα». Δεσμευτήκατε μάλιστα, Δημοτική Αρχή και αρμόδιοι φορείς της Κυβέρνησης, ότι οι εργασίες θα ξεκινούσαν άμεσα ώστε να παραδοθεί το κτίριο έγκαιρα.

Πέρασε σχεδόν ένα εξάμηνο και δεν γνωρίζουμε αν έχουν ξεκινήσει οι εργασίες κατασκευής του έργου. Από την αρχή της σχολικής χρονιάς προσπαθούμε να μάθουμε τι γίνεται, πριν δυο εβδομάδες κάναμε παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο  και ακόμη περιμένουμε απάντηση!!!

Η Ένωση χαρακτηρίζει εκρηκτική την κατάσταση στα δύο σχολεία: φέτος είναι περισσότεροι οι μαθητές που φοιτούν στο σχολείο (7 στο Δημοτικό και 6 στο Νηπιαγωγείο) και οι χώροι ανεπαρκείς για την σωστή λειτουργία του. Ο λόγος που αυξήθηκαν οι μαθητές είναι γιατί πίστεψαν οι γονείς ότι στο νέο σχολείο θα είχαν καλύτερες συνθήκες και θα μεταφερόταν μέσα στο χρόνο όπως τους διαβεβαίωναν οι αρμόδιοι.

«Απαιτούμε εδώ και τώρα να μας απαντήσουν οι αρμόδιοι πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανέγερσης των κτηρίων στο παλιό «Χατζηκώστα» παίρνοντας όλα τα μέτρα και τις αναγκαίες αποφάσεις, ώστε να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο Ειδικό Σχολείο που θα καλύπτει ΟΛΕΣ τις εκπαιδευτικές  – παιδαγωγικές ανάγκες των μαθητών» καταλήγει η επιστολή με κάλεσμα προς τους γονείς του ΣΑΠ, τους Συλλόγους γονέων του Δήμου και το Σύλλογο Δασκάλων να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνιση.

Show Buttons
Hide Buttons