Οι 12 Περιφέρειες και ο φτωχός συγγενής… Όλοι πλην Ηπείρου, ενισχύουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις!

Οι 12 Περιφέρειες και ο φτωχός συγγενής… Όλοι πλην Ηπείρου, ενισχύουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις!

Στις 8 Σεπτεμβρίου οι «Ορίζοντες Ηπείρου», με ανακοίνωσή τους, καλούσαν την Περιφερειακή Αρχή να κινηθεί άμεσα και με συγκεκριμένο τρόπο, όχι αόριστα για την επιδότηση των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού. Ήταν μια από τις προτάσεις που παρουσιάσαμε επί συγκεκριμένου όλο αυτό το χρονικό διάστημα, σημειώνει σε σημερινή της ανακοίνωση η παράταξη Ριζόπουλου.

Αφού προηγήθηκε μια αρνητική απάντηση στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων, με δηλώσεις του την περασμένη εβδομάδα, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου αμφισβήτησε την ορθότητα του μέτρου που πρώτος υλοποίησε για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας ο εκεί Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, λέγοντας πως την οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων πρέπει να τη διεκπεραιώνει το κράτος και μόνο.

Από τη μέρα εκείνη και μετά όμως, ήρθαν απανωτές διαψεύσεις από τέσσερις συναδέλφους του κ. Καχριμάνη που ακολούθησαν την καλή πρακτική Τζιτζικώστα, στη γραμμή της πρότασης Ριζόπουλου. Κόλαφος δηλαδή για τον κ. Καχριμάνη που ενδεχομένως θα δει τις επόμενες μέρες να ανακοινώνουν αντίστοιχα προγράμματα και οι 12 Περιφερειάρχης της χώρας, πλην του ιδίου!

«Από τότε (σ.σ. την ημέρα της άρνησης Καχριμάνη) και ενώ στην Ήπειρο απλώς είναι Σεπτέμβριος», όπως χαρακτηριστικά λέει στην ανακοίνωσή της η παράταξη Ριζόπουλου, «την ίδια πρόταση ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων υιοθέτησαν και ανακοίνωσαν ότι θα υλοποιήσουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας στις 13 Σεπτεμβρίου (εδώ) και οι Περιφέρειες Ιονίων Νήσων και Πελοποννήσου στις 23 Σεπτεμβρίου» καθώς και η της Στερεάς Ελλάδας (εδώ).

 

Επίθεση Ριζόπουλου

Η παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου» επιτίθεται στον Αλ. Καχριμάνη αναφέροντας τα εξής: «Στην Ήπειρο πρέπει επιτέλους όλοι να αντιληφθούν όλοι ότι ο… γιαλός δεν είναι στραβός. Στραβά αρμενίζει ο Περιφερειάρχης. Εδώ και μήνες επισημαίνουμε ότι η πανδημία του κορωνοϊού θα αλλάξει τα πάντα. Κάποιοι δεν ακούν ή παριστάνουν ότι δεν ακούν μόνο και μόνο γιατί τα λέμε εμείς.

Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, αποδεικνύεται περίτρανα ότι η Περιφερειακή Αρχή όχι μόνο δεν γνωρίζει τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της και τους τρόπους χρήσης τους αλλά και ότι έχει χάσει κάθε επαφή με όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Είναι προφανές ότι η επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ δεν του τηλεφώνησε χθες πριν διατυπώσει την πρότασή της για δημιουργία μόνιμου μηχανισμού απ’ ευθείας επιδοτήσεων στην Ευρωζώνη. Ίσως γιατί θεώρησε ότι θα χάσει τον χρόνο της…».

Η παράταξη Ριζόπουλου δεν αφήνει ασχολίαστη και την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, πρόεδρος του οποίου είναι ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Ήπειρος Όλον» Δημήτρης Δημητρίου. Ο τελευταίος, ως Επιμελητήριο, ζήτησε έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το θέμα της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης.

Η παράταξη Ριζόπουλου ωστόσο, λέει πως θα πάει σε ένα Περιφερειακό Συμβούλιο μόνο για να συζητήσει τον τρόπο που θα υλοποιηθεί η δράση και όχι την πιθανότητα να υλοποιηθεί: «Επειδή δεν μπορούμε να αφήσουμε άλλο την υπομονή των Ηπειρωτών να εξαντλείται σε ατέρμονη αλληλογραφία, από την πλευρά των Οριζόντων Ηπείρου ξεκαθαρίζουμε ότι δεν μας ενδιαφέρει να συμμετάσχουμε σε κανένα έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο για να συζητήσουμε τις αρνήσεις του Περιφερειάρχη. Έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο στηρίζουμε μόνο στην περίπτωση που θα μας διαμηνύσει από πριν ότι η εισήγησή του θα είναι θετική. Αρκετό χρόνο χάσαμε. Και επειδή ο χειμώνας που έρχεται θα είναι πάρα πολύ σκληρός εάν δεν μπορείτε κύριε Περιφερειάρχα, παρακαλώ παραιτηθείτε.

ΥΓ. Αδικούν τα μέλη τους οι πρόεδροι των επιμελητηρίων Θεσπρωτίας, Πρεβέζης και Άρτας.. Αντί να σιωπούν θα έπρεπε να φτάνουν μέχρι και να… κατασκηνώσουν έξω από την περιφέρεια για το καλό των μελών τους».

Show Buttons
Hide Buttons