Οι… #xeftiles_sto_skai

Οι… #xeftiles_sto_skai

Στη λήξη της δεύτερης προεκλογικής περιόδου του τρέχοντος έτους, και αφού το εμπάργκο στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ έσπασε πρώτος ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,Αλέξης Τσίπρας,την Τρίτη το βράδυ,  ο… «θίασος» που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ άρχισε ουσιαστικά από την Τετάρτη, την τρίτη από το τέλος ημέρα της προεκλογικής περιόδου των εθνικών εκλογών, με τον Κατρούγκαλο και το Ρήγα, να εκπροσωπείται στις πολιτικές εκπομπές του συγκεκριμένου σταθμού.

Ο ΣΚΑΪ στο υποσυνείδητο του μέσου Συριζαίικου «εγκέφαλου», είναι ο ορισμός του κακού. Μετά το MEGA, το οποίο η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οδήγησε με μεθοδεύσεις της, στον οικονομικό στραγγαλισμό και επόμενα στο κλείσιμο, ο φανατισμένος και ο «ψεκασμένος» οπαδός των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ – δύο διακριτές κατηγορίες ψηφοφόρων – ηδονίζονταν κάθε φορά που το πληκτρολόγιο ή το smartphone του Πολάκη έπαιρνε φωτιά και ο «στόμας» του Κρητικού ξέρναγε βρισιές σε βάρος δημοσιογράφων. Ο Καμμένος απειλούσε και εύχονταν να βάλουν βόμβα στο κανάλι του Φαλήρου και όταν αυτό έγινε, οι οπαδοί των δύο συγκυβερνώντων κομμάτων δημόσια καταδίκαζαν τη βία και ιδιωτικά, αισθάνονταν πως ο Θεός του ΣΥΡΙΖΑ τους άκουσε, κάνοντας το χατήρι στον Πάνο…

Ο ψηφοφόρος του Αλέξη και του Πάνου που την Κυριακή θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς και δεν ενοχλείται από τη χειρότερα στρατευμένη δημόσια ραδιοτηλεόραση της μεταπολίτευσης, της Ακριβοπούλου και του Καψώχα, για την οποία ντρεπόμαστε όσοι αντιδράσαμε και απεργήσαμε επί μέρες, κατά του απαράδεκτου και δικτατορικού «μαύρου» του Σαμαρά. Δεν έχει σημασία γι’ αυτόν, αν τρία κρατικά κανάλια έχουν ως πρότυπο αντικειμενικότητας τη… Βορειοκορεατική κρατική τηλεόραση, αν τα εναπομείναντα ιδιωτικά κανάλια του Ant1, του ALPHA και του STAR και βέβαια το OPEN του «λαγού» στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών Σαββίδη, λιβανίζουν τα τελευταία χρόνια την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, το μόνο που μετράει είναι το τελευταίο «καρφί στο μάτι» του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΙΤΗ: η σκληρή κριτική της μοναδικής ανεξάρτητης σε σχέση με δεσμεύσεις προς το καθεστώς, τηλεόρασης. Η δημοκρατικότητα του εν λόγω οπαδού, εν σχέσει με έναν τρίτο πολίτη που βλέπει καθαρότερα τα πράγματα, δε χωράει στο τηλεκοντρόλ της τηλεόρασής του (η δύναμη του τηλεθεατή είναι το τηλεκοντρόλ). 

Με το χάσταγκ #skai_xeftiles, τα τρολ των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και οι οπαδοί της συγκυβέρνησης σχολιάζουν κάθε τι με το οποίο δε συμφωνούν, από τα όσα λέγονται και προβάλλονται στο συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό. Παλιότερα υπήρχε και το χάσταγκ mega_xeftiles, έως ότου μπήκε λουκέτο στο σταθμό.

Αφού λοιπόν, επί έναν περίπου χρόνο, ο ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσε αυστηρά το εμπάργκο απέναντι στις εκπομπές του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, επικαιροποίησε την εντολή του «ηγέτη» προ ημερών, όταν δύο βουλευτές, Σεβαστάκης και Παπαδόπουλος, έσπασαν το εμπάργκο. Και ο μεν πρώτος είναι σήμερα εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, πιθανότατα με δική του απόφαση, ο δε δεύτερος είναι ξανά υποψήφιος. Λίγες μέρες αργότερα, ο «ηγέτης» έσπασε το εμπάργκο, δίνοντας συνέντευξη στο ΣΚΑΪ. Και από σήμερα, η απαγόρευση δεν ισχύει.

Ο ΣΚΑΪ δεν ζημιώθηκε από το εμπάργκο, ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί και ναι, ως ένα βαθμό. Η άτακτη υποχώρηση του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει την ελαφρότητα του «τσούρμου» που θα άλλαζε την Ευρώπη! Δεν είχαν τα κότσια να εξαντλήσουν την απόφαση του εμπάργκο μέχρι τέλους και από Δευτέρα… την επανεξέταζαν… Και τελικώς το χάσταγκ πρέπει να αλλάξει ως προς τη σειρά των λέξεων και να γίνει: #xeftiles_sto_skai

Παναγιώτης Μπούρχας

Show Buttons
Hide Buttons