Ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Τοπικών Προϊόντων / 6η Γιορτή Πορτοκαλιού – Μανταρινιού – Ακτινιδίου και Ελιάς

Ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Τοπικών Προϊόντων / 6η Γιορτή Πορτοκαλιού – Μανταρινιού – Ακτινιδίου και Ελιάς

Με γεύσεις και αρώματα από τις συνταγές που παρουσίασαν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Άρτας συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Τοπικών Προϊόντων, η 6η Γιορτή Πορτοκαλιού – Μανταρινιού – Ακτινιδίου και Ελιάς, που διοργάνωσε ο Δήμος Αρταίων.

Το δεύτερο μέρος της Γιορτής πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στους Κωστακιούς Άρτας, όπου Πολιτιστικοί Σύλλογοι είχαν μαγειρέψει συνταγές βασισμένες στα τοπικά προϊόντα και τις οποίες συνταγές παρουσίασαν στο κοινό, αλλά και στη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος. Στη φετινή γιορτή ο κάθε Σύλλογος είχε ετοιμάσει ένα ιδιαίτερο πιάτο βασισμένο στα τοπικά μας προϊόντα και στο τέλος της γιορτής βραβεύτηκαν τα τρία πιο γευστικά εδέσματα. Τα πιάτα μπήκαν σε διαγωνισμό γευσιγνωσίας από την Λέσχη Αρχιμαγείρων και την ομάδα του κ. Γιάννη Μανικά. Τις τρεις πρώτες θέσεις με τα καλύτερα πιάτα απέσπασαν: το πρώτο βραβείο για το γεμιστό κρεμμύδι με χταπόδι και πλιγούρι ο Σύλλογος Γυναικών «Θεά Δήμητρα», το δεύτερο βραβείο για το κότσι χοιρινό με λαχανικά ο Μορφωτικός Σύλλογος Κωστακιών και το τρίτο βραβείο για το πιάτο Λαχανοντολμάδες αυγολέμονο Πολιτιστικός Σύλλογος Κωστακιών «η Παναγία».

Το διήμερο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ  Γαστρονομίας και τοπικών προϊόντων του Δήμου Αρταίων, πραγματοποιήθηκε με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Ηπείρου, του Συλλόγου Εστίασης και Διασκέδασης Ν. Άρτας, του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτας «ο Σκουφάς», της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και του Συλλόγου Αρτοποιών Άρτας, ενώ είχε την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, της ΚΕΔΕ, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και του ΕΟΤ.

Στοχεύουμε στην εξωστρέφεια των τοπικών ποιοτικών μας προϊόντων και της περιοχής. Είμαστε δίπλα στους παραγωγούς και στις επιχειρήσεις του πρωτογενή τομέα, ενισχύοντας τους με έργα και υποδομές και συγκεκριμένα με ασφαλτοστρώσεις 50 χιλιομέτρων αγροτικών δρόμων » αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Άρτας Χρήστος Γκόκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Πατήλας,  η Περιφερειακή Σύμβουλος Αναστασία Σίμου, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Θανάσης Μιχάλης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Τουρισμού και Εξυπηρέτησης του Δημότη, Κωνσταντίνος Χαρακλιάς, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Καθημερινότητας Παντελής Κωλέτσος, ο Πρόεδρος του ΚΚΜΠΑΠ Σωτήρης Χρηστούλης, ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Μιχάλης Κοτσαρίνης, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΑ Παναγιώτης Γαλάνης, ο Δημοτικός Σύμβουλος της Μείζονος αντιπολίτευσης Σωτήρης Βασιλάκης, ο Πρόεδρος της κοινότητας Κωστακιών Νίκος Πετανίτης, ο Τοπικός Σύμβουλος Κωστακιών Γεώργιος Παπαδιώτης, ο Πρόεδρος της κοινότητας Αγίου Σπυρίδωνα, Πέτρος Γείτονας, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αρταίων, Κώστας Ζέρβας,  υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου και φυσικά πολλοί κάτοικοι από τους Κωστακιούς, τις γύρω περιοχές και από όλη την Άρτα.

Show Buttons
Hide Buttons