ΟΠΕΚΑ: Οικογενειακά επιδόματα με λάθη που θα συμψηφιστούν (βίντεο)

ΟΠΕΚΑ: Οικογενειακά επιδόματα με λάθη που θα συμψηφιστούν (βίντεο)

Διόρθωση και συμψηφισμός των όποιων λαθών συνέβησαν κατά την πληρωμή της πρώτης δόσης των οικογενειακών επιδομάτων στους δικαιούχους του Οργανισμού Προνοιακών επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), προβλέπεται να υπάρξει με την πληρωμή της δεύτερης δόσης του επιδόματος που περιμένουν χιλιάδες ελληνικές οικογένειες.

Τα προβλήματα και τα λάθη που υπήρξαν κατά την πληρωμή της πρώτης δόσης πρόκειται να αποκατασταθούν το επόμενο διάστημα με πολλαπλές διασταυρώσεις που προβλέπεται να γίνουν.

Στις 31 Μαρτίου ως γνωστόν, πληρώθηκε η πρώτη δόση των οικογενειακών επιδομάτων αλλά δεν είδαν όλοι οι δικαιούχοι τα ποσά πιστωμένα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Η πρώτη δόση αφορούσε τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Τέλος Μαΐου αναμένεται να πληρωθεί η δεύτερη δόση των επιδομάτων για τους μήνες Μαρτίου και Απριλίου.

Στο θέμα αναφέρθηκε με δηλώσεις της η Παρασκευή Παπαδοπούλου, περιφερειακή διευθύντρια του ΟΠΕΚΑ Ηπείρου. «Η πρώτη δόση αφορούσε τους δικαιούχους που το 2017 είχαν παιδιά βάσει των οποίων δικαιούνταν το επίδομα και μετά από τις διασταυρώσεις που κάνει αυτόματα το πληροφοριακό μας σύστημα και το 2018 εξακολουθούσαν να έχουν παιδιά και να δικαιούνται το επίδομα. Δεν πήραν το επίδομα κάποιοι για τεχνικό λάθος, έγινε λάθος διασταύρωση ΑΜΚΑ και του ΑΦΜ και δε μπόρεσαν να είναι δικαιούχοι. Τα όποια προβλήματα υπήρξαν για τεχνικούς λόγους θα διορθωθούν και συμψηφιστούν στην επόμενη δόση» σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Παπαδοπούλου.

Διαφορές θα υπάρξουν για τη νέα αίτηση. Η επόμενη αίτηση του Α21 θα γίνει μεν μετά την κατάθεση της φορολογικής δήλωσης, του Ε1 αλλά θα γίνει ηλεκτρονικά μέσα της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ www.opeka.gr.

Η αίτηση θα έχει κάποιες αλλαγές σε σχέση με την περσινή αλλά δεν έχει ανέβει ακόμα στο σύστημα.

Αυτό που επεσήμανε τέλος η κ. Παπαδοπούλου, είναι πως «φέτος έχουν προβλεφθεί μεγαλύτερες διασταυρώσεις μέσω των υπολοίπων συστημάτων που υπάρχουν στη δημόσια διοίκηση και έτσι θα γίνεται έλεγχος και εκκαθάριση των δικαιούχων άμεσα, με την υποβολή της αίτησης».

 

Σχολικά γεύματα από τον ΟΠΕΚΑ

Στο πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων εφεξής, εντολοδόχος ορίστηκε από το Υπουργείο Εργασίας ο ΟΠΕΚΑ.

Ο ΟΠΕΚΑ συγκεκριμένα αναλαμβάνει τα σχολικά γεύματα ως προς τη διαχείριση του προγράμματος, να βρει πιστώσεις, να κάνει προκηρύξεις, διαγωνισμούς, συμβάσεις και την παρακολούθησή τους. «Ο ΟΠΕΚΑ δεν επιλέγει τα σχολεία που μετέχουν στο πρόγραμμα, αυτό είναι δουλειά του Υπουργείου Εργασίας. Εμείς έχουμε απλώς τη διεκπεραίωση που είναι μεγάλο κομμάτι».

(Το ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Νέοι Αγώνες» στο φύλλο της Τρίτης, 17/4/2018)

Show Buttons
Hide Buttons