Ορίζοντες Ηπείρου: Βοήθεια στους παραγωγούς της Άρτας, με χρήματα της Περιφέρειας

Ορίζοντες Ηπείρου: Βοήθεια στους παραγωγούς της Άρτας, με χρήματα της Περιφέρειας

Την άμεση στήριξη των παραγωγών της Άρτας, των οποίων η σοδειά επλήγη από την ισχυρή χαλαζόπτωση της Δευτέρας, ζητά με δήλωσή του ο Σπύρος Ριζόπουλος, επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου».

Το χαλάζι που έπεσε στην Άρτα κατέστρεψε μεγάλο μέρος των καλλιεργειών και δημιουργεί σοβαρό οικονομικό πρόβλημα στους παραγωγούς που είδαν να καταστρέφονται οι κόποι ολόκληρης της χρονιάς, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση. Τονίζεται επί λέξει: «Καλούμε τον περιφερειάρχη σήμερα κιόλας να δώσει εντολή στις υπηρεσίες του και να δοθεί αμέσως, έναντι των αποζημιώσεων, ένα βοήθημα στους παραγωγούς, εν είδη άτοκου δανεισμού, με την υποβολή υπεύθυνων δηλώσεων, χωρίς να περιμένει τον ΕΛΓΑ. Το προηγούμενο υπάρχει. Το ίδιο έγινε από την κυβέρνηση Καραμανλή στη Ζαχάρω της Ηλείας. Τα χρήματα θα προέλθουν από το Περιφερειακό Ταμείο. Από εκεί και πέρα, όταν ο ΕΛΓΑ ολοκληρώσει τις έτσι κι αλλιώς χρονοβόρες διαδικασίες του και εγκριθούν οι αποζημιώσεις για τους αγρότες, το ποσό που έχει δοθεί να επιστραφεί στην Περιφέρεια».

Καταλήγοντας ο κ. Ριζόπουλος σημειώνει: «Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για μια νέα προσέγγιση στις σχέσεις της Περιφέρειας με τους αγρότες και αυτό δεν έχει να κάνει με πολιτικές προτιμήσεις και ψηφοφόρους».

Show Buttons
Hide Buttons