Ορίζοντες Ηπείρου: Πόροι, έργα και «γραμμάτια»

Ορίζοντες Ηπείρου: Πόροι, έργα και «γραμμάτια»

Δικαιωμένοι για την κριτική που ασκούν στην Περιφερειακή Αρχή, δηλώνουν οι Ορίζοντες Ηπείρου μετά την πρώτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, στην οποία εκ μέρους της παράταξης Ριζόπουλου, συμμετείχε ο περιφερειακός σύμβουλος Τάκης Παππάς (Πρέβεζα). Η δικαίωση αφορά την κριτική που ασκούν μήνες τώρα στην Περιφερειακή Αρχή για τον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών πόρων.

«Δυστυχώς, επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι οι δαπάνες δεν υπακούν σε κανένα πλαίσιο κοινωνικής δικαιοσύνης για το σύνολο της Ηπείρου και γι αυτό επαναφέρουν με ιδιαίτερη ένταση το αίτημά τους για δίκαιη κατανομή των κονδυλίων: Για κάθε 10 ευρώ που δαπανώνται στα Γιάννενα, να δαπανώνται αντίστοιχα 5 στην Άρτα, 3 στην Πρέβεζα και 3 στη Θεσπρωτία. (10-5-3-3). Η αναλογικότητα αυτή είναι η μοναδική που μπορεί να εγγυηθεί την ισόρροπη ανάπτυξη του συνόλου της Ηπείρου» σημειώνεται.

Παράλληλα διαπιστώθηκε από την παράταξη Ριζόπουλου, ο τρόπος με τον οποίο όλα αυτά τα χρόνια λειτουργεί ο κ. Καχριμάνης σε σχέση με τις αναθέσεις έργων. Στη συνεδρίαση είχαν συγκεντρωθεί εργολάβοι οι οποίοι ο καθένας για το δικό του λόγο ζητούσε να πετύχει παράταση στην εκτέλεση των έργων.

Και αποδείχθηκαν τα εξής, σύμφωνα με την ανακοίνωση:

  • «Πρώτον ότι ο κ. Καχριμάνης στις αναθέσεις δεν θέτει καμία ρήτρα έγκαιρης εκτέλεσης και
  • Δεύτερον ότι πρόκειται για έργα που στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν προπληρωθεί προφανώς στα πλαίσια των προεκλογικών σχέσεων της Αρχής με την τοπική διαπλοκή».

Τέλος, οι Ορίζοντες Ηπείρου στηλιτεύουν την απόσπαση της αποτυχούσας υποψήφιας του κ. Καχριμάνη Ελπινίκης Μπάρκα στο γραφείο του στην Περιφέρεια από το Γενικό Λύκειο της Αμφιλοχίας που αποτελεί την οργανική της θέση.

«Είναι προφανές ότι ο κ. Καχριμάνης ξεπληρώνει τα εκλογικά του γραμμάτια στην κυρία Μπάρκα που ως πρώην στέλεχος των ΑΝΕΛ και αποσπασμένη στο γραφείο του κόμματος στα Γιάννενα απλώς δεν ήθελε να επιστρέψει στη δουλειά της» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

«Οι Ορίζοντες Ηπείρου με μόνο γνώμονα το καλό της Ηπείρου και των όλων των Ηπειρωτών παρακολουθούν στενά την καθημερινή λειτουργία της περιφερειακής αρχής και είναι αποφασισμένοι να μην της επιτρέψουν -όσο εξαρτάται από τη δική τους συμμετοχή- να επαναλάβει τα λάθη και τα ατοπήματα του παρελθόντος» καταλήγει η ανακοίνωση.

Show Buttons
Hide Buttons