«Ορίζοντες Ηπείρου»: Τα σκουπίδια και η διαπλοκή Δήμων και Περιφέρειας

«Ορίζοντες Ηπείρου»: Τα σκουπίδια και η διαπλοκή Δήμων και Περιφέρειας

Τη δική της θέση δια μέσω της αμφισβήτησης και έντονης κριτικής τόσο προς την απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή όσο και προς το Γιώργο Ζάψα, ως μέχρι πρότινος επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας στο απερχόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, διατυπώνει για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Ήπειρο, ο Σπύρος Ριζόπουλος, εκλεγμένος επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου» στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ηπείρου.

Με αφορμή την προτροπή του Περιφερειάρχη προς τους Δήμους της Ηπείρου, να οδηγήσουν όλα τα σκουπίδια τους στο εργοστάσιο επεξεργασίας ΑΣΑ στο Ελευθεροχώρι, αν και δεν είναι ολοκληρωμένοι οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης, αλλά και τη χθεσινή γραπτή ανακοίνωση της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών», της νυν παράταξης του Γιώργου Ζάψα, ο Σπύρος Ριζόπουλος παρεμβαίνει στη δημόσια συζήτηση, θεωρώντας τα σκουπίδια ως τον ακρογωνιαίο λίθο αλλά και ατράνταχτη απόδειξη της διαπλοκής ανάμεσα στον πρώτο και το δεύτερο βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ήπειρο που όπως υποστηρίζει, συνιστά το βασικό πυλώνα καταστροφής της Ηπείρου…

Τονίζει ο κ. Ριζόπουλος: «Θέτω υπό αμφισβήτηση τους λόγους της καθυστέρησης στη δημιουργία των σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων (ΣΜΑ) που επικαλείται η Περιφέρεια. Εκτιμώ ότι ήταν μια απόφαση κουτοπόνηρης λογικής, με στόχο να συνεχιστούν οι μεγάλες ρήτρες με βάση την υπάρχουσα σύμβαση με τη συγκεκριμένη εταιρεία, ώστε να αναγκαστούμε να δεχθούμε χωρίς δεύτερη κουβέντα τα σκουπίδια από την Κέρκυρα και τη Λευκάδα προκειμένου τα χρήματα που θα εισπραχθούν να τις καλύπτουν».

Ο κ. Ριζόπουλος μάλιστα εκτιμά πως ο νυν υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος που εκπροσωπεί την παράταξη με την οποία εκλέχθηκε ο Περιφερειάρχης, είναι εκείνος ο οποίος έδωσε τη σχετική εντολή και ο κ. Καχριμάνης «ως κομματικός δούλος» σιωπά.

Η πρόταση των «Οριζόντων Ηπείρου» προς την Περιφέρεια Ηπείρου και τους Δήμους, είναι συγκεκριμένη:

«Αντιταχτείτε στην επιβολή της απόφασης του Υπουργείου Εσωτερικών, αξιοποιώντας όλα τα ένδικα μέσα καταφεύγοντας στο ΣτΕ εναντίον του Υπουργείου Εσωτερικών».

Όσον αφορά την τοποθέτηση του κ. Ζάψα, ο κ. Ριζόπουλος εκτιμά πως η ενοχή της δικής του παράταξης είναι άμεση, γιατί κατά τη διάρκεια της δικής του αντιπολιτευτικής θητείας, σιώπησε και δεν είπε απολύτως τίποτε για το μείζον αυτό θέμα –  το αυτό βέβαια, ισχύει και για την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, στο απερχόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο.

 

Και ο Μητροπολίτης

Ο κ. Ριζόπουλος εμπλέκει στην όλη υπόθεση των απορριμμάτων και τη Μητρόπολη Ιωαννίνων που ως γνωστόν, λειτουργεί το Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης.

Λέει συγκεκριμένα: «Σε αυτό το κόλπο η ευθύνη και συμμετοχή της Μητρόπολης Ιωαννίνων είναι άμεση, καθότι προεκλογικά διαμορφώνοντας τις συνθήκες ένταξης των Ιωαννίνων στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες για την ανακύκλωση, ξεκίνησε μια ολόκληρη καμπάνια. Αμφιβάλω αν η Μητρόπολη Ιωαννίνων και ο κ. Μάξιμος προσωπικά έχει το παραμικρό πραγματικό ενδιαφέρον για την ανακύκλωση. Μοναδικό του μέλημα είναι να σταματήσει να εκτίθεται ο Περιφερειάρχης για ένα εργοστάσιο το οποίο ουσιαστικά επιβαρύνει οικονομικά όλη την Ήπειρο» σημειώνει.

Καταλήγοντας, ο επικεφαλής των «Οριζόντων της Ηπείρου» σημειώνει: «Τη σχέση διαπλοκής της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού στην Ήπειρο δεν θα την πληρώσουν οι Ηπειρώτες. Δυστυχώς δικαιώνονται και εδώ οι «Ορίζοντες Ηπείρου» καθώς προεκλογικά επισήμαιναν ότι το μόνο υπερκομματικό στοιχείο στην Ήπειρο είναι η διαπλοκή. Κύριοι αναλάβετε τις ευθύνες σας απέναντι στους ξεχασμένους Ηπειρώτες. Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά μας κλέψανε το βόδι μας ζητάνε και τα ρέστα».

Show Buttons
Hide Buttons